PRIPREMA KANDIDATURE

Dubrovnik za Europski grad kulture 2020.

11.03.2013 u 20:29

Bionic
Reading

Grad Dubrovnik priprema kandidaturu za Europski grad kulture 2020., najavila je zamjenica gradonačelnika i saborska zastupnica Tatjana Šimac-Bonačić na današnjem Kolegiju ravnatelja ustanova u kulturi Dubrovnika

Do kraja godine bit će raspisan natječaj za prijavu kandidature, a nakon toga svi zainteresirani gradovi imat će deset mjeseci kako bi pripremili program. Grad Dubrovnik, rekla je Šimac-Bonačić, izabrat će kandidacijski odbor koji će izraditi program.

Na sastanku zamjenica gradonačelnika izvijestila je također da je Hrvatsko muzejsko vijeće na zahtjev grada Dubrovnika zatražilo dopunu dokumentacije za izdvajanje Muzeja Domovinskog rata iz Dubrovačkih muzeja.

'Muzejsko vijeće nije razumjelo dokumentaciju koja je poslana uz taj zahtjev te je zatražilo njezinu dopunu kako bi moglo odgovoriti na tu inicijativu grada Dubrovnika', istaknuto je u raspravi.

Također je istaknuto da će glavni muzejski projekt ove godine biti posvećen 400. godišnjici rođenja znamenitog Dubrovčanina Stjepana Gradića, filozofa, znanstvenika, diplomata i prevoditelja.