'život u pričama'

Hrvatske književnice objavile zbirku priča posvećenih hrvatskim učiteljicama, poslušajte kako ih u audioverziji čita glumac Janko Popović Volarić

21.12.2021 u 12:10

Bionic
Reading

Priče potpisuju Ivana Bodrožić, Olja Savičević Ivančević, Maša Kolanović, Slavenka Drakulić, Julijana Matanović, Rujana Jeger i Tisja Kljaković Braić

'Život u pričama' naziv je posebnog izdanja zbirke priča u izdanju Profil Kletta, namijenjenog učiteljicama i učiteljima diljem Hrvatske. Zbirka priča sastoji se od sedam priča o različitim životnim temama, a potpisuju ih najpoznatije hrvatske autorice: Ivana Bodrožić, Olja Savičević Ivančević, Maša Kolanović, Slavenka Drakulić, Julijana Matanović, Rujana Jeger i Tisja Kljaković Braić.

Uz svaku priču nalazi se i QR kod koji sadrži audioverziju priče, a koju čita Janko Popović Volarić, koji je svojim sudjelovanjem podržao ovaj božićni projekt namijenjen prvenstveno ženama.

Čitav tim koji je osmislio, dizajnirao, ilustrirao, prelomio i uredio knjigu čine žene, a Profil Klett je ovim društveno odgovornim projektom htio dodatno potaknuti razgovore o položaju žena u hrvatskom društvu, ali i zahvaliti učiteljicama na hrabrosti i snazi koje su pokazale u posljednje dvije godine krize uzrokovane pandemijom COVID-19.

'Naša je misija da učiteljicama i učiteljima budemo saveznici u borbi za znanje, a upravo su oni u posljednje dvije godine, teške za obrazovanje, iznijeli veliki teret na svojim leđima. Posebno izdanje knjige poznatih hrvatskih autorica šalje vrlo jasnu poruku: Hvala!', kazao je dr. sc. Dalibor Greganić, direktor izdavačke kuće Profil Klett.

  • +5
'Život u pričama' Izvor: Promo fotografije / Autor: n.n.