HIT U KINIMA

Domaću komediju 'Marginalci' pogledalo više od 45 tisuća gledatelja

16.12.2022 u 18:54

Bionic
Reading

Film 'Marginalci' u režiji Ljubomira Kerekeša u hrvatskim kinima dosad je vidjelo više od 45 tisuća gledatelja, izvijestio je u petak distributer Blitz

Film se u Duplicato distribuciji u kinima prikazuje od 27. listopada, a dvorane ispunjene smijehom do posljednje minute, potvrda su zainteresiranosti publike za domaćom hrvatskom komedijom, ističe distributer.

Radnja filma se odvija u vrijeme skupštine odbora sela Črevo i kulturno-umjetnička priredba u izvedbi svih članova odbora. Događaj godine dolazi popratiti i NNTV (Naša najnovija hrvatska televizija) iz Zagreba, u sklopu emisije 'Hrvatski seljak u Europi', nailaze na brojne šarolike sugovornike.

  • +24
Marginalci u zagrebačkom CineStar Arena centru Izvor: Promo fotografije / Autor: Bojan Zibar

Autori kažu kako su marginalci iz naslova 'svi mi' jer 'borimo se za novu kanalizaciju i odvodne jarke, organiziramo akciju 'Zbogom oružje', a doma imamo još artiljerije za pola ulice, oplakujemo susjeda s kojim nismo cijeli život mogli popit ni jedan gemišt, branimo prava homoseksualaca, ali molimo Boga da nam je obitelj heteroseksualna'.

U filmu glume Draško Zidar, Ljubomir Kerekeš, Mijo Pavelko, Marija Krpan, Jan Kerekeš, Milan Pavlović, Andro Damiš, Ksenija Marinković, Ana Begić Tahiri, Boris Svrtan, Darko Janeš, Matko Knešaurek, Luka Petrušić, Goran Koši, Hana Hegedušić, Darko Plovanić.

'Marginalci' su nominirani za nagradu Zlatni Studio, u kategoriji Film za nagradu Najbolji film godine, o kojoj odlučuju glasovi publike.