sajam mip junior

Domaći animirani serijal 'Little Who Who' pobijedio u Cannesu

15.10.2019 u 09:36

Bionic
Reading

Animirani show-serijal 'Little Who Who' ('Mali Tko Tko') za djecu od tri do šest godina, zagrebačkog Studija Recircle, pobijedio je u Cannesu na MIP Junioru, vodećem svjetskom sajmu u području zabave za djecu.

'Little Who Who' (Mali Tko Tko) je 2D animirani show-serijal u kojem simpatična sovica živi usred velike šume s mamom Who, šeficom željezničke stanice, koja u svakoj epizodi dovodi novog putnika i upoznaje ga s Who Who i prijateljima.

Mali Who Who želi spoznati što će biti kada odraste, pa obožava susretati nove ljude, uz koje uvijek nešto nauči iz svijeta koji ne poznaje, a koji njihove živote u selu čine malčice većima.

Iz Studija Recircle ističu da je po prvi put netko iz Hrvatske pobijedio na vodećem i najutjecajnijem svjetskom sajmu u području zabave za djecu, na kojem se na 'pitchu' od, prethodno 130 odabranih, glavnom žiriju protekli vikend imalo priliku predstaviti samo pet finalista.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Recircle

Idejni tvorac i redatelj serijala 'Little Who Who' koji sadrži 52 epizode po sedam minuta je Vjekoslav Živković, za scenarij je zaslužan Britanac Simon Rolph, animaciju potpisuje trio - Marija Ivšić, Domagoj Bogdan i Anna Šagadin, a producent je Denis Alenti.

Projekt su podržali Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Creative Media.

Studio Recircle nedavno se predstavio i na prestižnom Cartoon Forumu u francuskom Tolouseu s animiranim serijalom za predškolsku djecu 'Nutz', koji je izazvao veliki interes renomiranih europskih TV-kuća.