GALERIJA AŽ

Dođite na hipnozu i otkrijte kakvu ste izložbu oduvijek htjeli vidjeti

17.04.2018 u 13:32

Bionic
Reading

Nika Radić u Galeriji AŽ u Zagrebu 21. travnja u 19 sati otvara 'Izložbu kakvu ste oduvijek željeli vidjeti', koju će početi predavanjem o hipnozi te samim hipnotiziranjem posjetitelja s namjerom da vide izložbu kakvu su oduvijek željeli vidjeti. Nakon otvorenja ostat će audio dokumentacija s opisima posjetitelja s otvorenja

Nika Radić rođena je u Zagrebu 1968. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i povijest umjetnosti na sveučilištu u Beču. Kako je živjela u raznim zemljama i bila prisiljena živjeti na raznim jezicima, nije iznenađujuće da joj je i profesionalni interes vrti oko komunikacije, stoji u najavi 'Izložbe kakvu ste oduvijek željeli vidjeti'.

Radić je, dodaje se, izlagala na brojnim izložbama od kojih su recentnije 'Yurei', KIT, Kyoto, 'Puno putujemo' MKC, Split, 'My Daily Room', Berlin Weekly, Berlin, 'Doma', MUO, Zagreb.

Dobitnica je više nagrada i rezidencijalnih boravaka među kojima su i Nagrada Radoslav Putar, ArtsLink stipendija na Sveučilištu Vanderbilt u Nashvilleu i Villa Kamogawa Goethe Instituta u Kyotu.