POEZIJA I PROZA

Dodijeljene nagrade Prozak i Na vrh jezika

19.02.2016 u 09:21

Bionic
Reading

Po jedanaesti put u organizaciji novina za kulturu Zarez, udruge za kreakciju Kultipraktik i Algoritma dodijeljene su nagrade Prozak i Na vrh jezika za rukopise autora proze i poezije do 35 godina

Žiri u sastavu Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar poklonio je svoje povjerenje za 2015. Antoniju Sebastijanu Kukavici, dodijelivši mu nagradu Na vrh jezika, i Mariji Rakić Mimici, koja je dobitnica nagrade Prozak.

Antonio Sebastian Kukavica (1992., Rijeka) je student politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Dobitnik je nagrade Drago Gervais, koju dodjeljuje Grad Rijeka za najbolje neobjavljeno književno djelo svih vrsta, za zbirku pjesama u prozi 'nakon povlačenja mora na kopnu će ostati samo dvodihalice i bunkeri envera hoxhe', koja treba biti objavljena ove godine.

Dobitnik je nagrade Tea Benčić Rimay, koja se dodjeljuje za najbolju neobjavljenu zbirku pjesama u prozi, za zbirku 'Aleatorika disanja' koja je objavljena 2015., kao i treće nagrade Stjepko Težak na natječaju za najbolju kratku priču 2015.

Objavio je dva romana: 'Prepeličji palindrom' i 'Ponoćni zaziv muze', a kratke priče objavljivao je u raznim časopisima: Zarez, Avlija, Književna Rijeka itd. Autor je dva kratkometražna filma koji su prikazani u službenoj konkurenciji Filmske revije mladeži u Karlovcu.

Marija Rakić Mimica (1982.) profesorica je hrvatskog jezika i komparativne književnosti, zaposlena u srednjoj školi u Splitu. Surađivala je s nakladničkom kućom Knjigotisak iz Splita u izdavanju 'Priručnika za hrvatski jezik', a honorarno predaje u informatičkom učilištu Algebra u Splitu.

Prozu je dosad objavljivala na Arteistu, Knjigomatu i ostalim književnim portalima, na Trećem programu Hrvatskog radija, Zarezu, Večernjem listu, Književnosti uživo, Književnoj Rijeci, Ulaznici i Sarajevskim sveskama.

Kratke priče objavljene su joj i u zbirkama '20+1 najljepša priča za ljeto' u izdanju Brod kulture, 'Zborniku 2.' Gornjogradskog festivala, u finalu Lapis Histriae 2014. te zbirci 'Bedekovčina 2015'. Honorarno se bavi novinarstvom, a pisala je i za tjedni magazin Forum.