NAGRADNJAČA

Dobitnici knjiga argentinskog pisca Jorgea Bucaya

08.06.2010 u 11:51

Bionic
Reading

Slavni argentinski pisac i psihoterapeut Jorge Bucay dolazi u Zagreb predstaviti svoju novu knjigu 'Voljeti se otvorenih očiju'. U ponedjeljak 14. lipnja s početkom u 19 sati u Kinu Europa, održati će predavanje uz simultani prijevod, a tportal.hr ovom prilikom poklanja svojim čitateljima knjige ‘Ispričat cu ti priču’ i ‘Voljeti se otvorenih očiju’

Jorge Bucay, rođen 1949. u Buenos Airesu, autor je dvanaest književnih uspješnica, a širom svijeta poznat je i kao voditelj grupnih terapija. U Zagreb ga dovodi izdavačka kuća Fraktura koja će ovih dana objaviti njegovu knjigu 'Voljeti se otvorenih očiju'.

Riječ je o napetom romanu, ujedno i priručniku o ljubavnim odnosima, koji razrađuje temu ljubavi koja nestaje i koju treba održati. Donosi priču o marketinškom stručnjaku Robertu koji dobije e-mail namijenjen nekom Fredyju te ga prvi put obriše bez razmišljanja. Međutim mailovi i dalje stižu i znatiželjni ih Roberto potajno počinje čitati. Šalje ih psihoterapeutkinja Laura, koja zajedno s Fredyjem piše knjigu o čudu ljubavi i zaljubljenosti, o mogućnostima održavanja veze, o vjeri u ideale, ali i o nedostatku ljubavi i pretvaranju očaranosti u zavist.

Zadivljeni Roberto sa svakom sljedećom porukom sve više preispituje vlastita ljubavna iskustva pokušavajući otkriti i shvatiti sebe. Ohrabren Laurinim stručnim znanjem i iskustvom, skriven anonimnošću interneta, Roberto preuzima Fredyjev identitet te počinje pisati pisma Lauri, iznositi svoje priče i svoja razmišljanja o ljubavi i sreći. Ali stvarni svijet ima iznenađenja za njega.

Knjigu 'Ispričat ću ti priču' su osvojili:

Mario Turza
Nina Jezovita
Slavica Mirosavljević
Mirjana Jančula
Ksenija Kordiš

Knjigu 'Voljeti se otvorenih očiju' su osvojili:

Ana Marcetić
Maja Bratko
Dijana Filo
Antun Nekić
Sara Kovač

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.