u ulozi ratne udovice

Dijana Vidušin: Ne mogu vjerovati da je Veljko Bulajić odabrao baš mene!

02.03.2017 u 09:49

Bionic
Reading

Dijana Vidušin u novom filmu Veljka Bulajića 'Bijeg do mora' igra glavnu žensku ulogu, a u kratkom razgovoru za tportal.hr otkrila je čime je pridobila poznatog redatelja i pobijedila veliku konkurenciju te kakva je njezina uloga udovice Anke u antiratnoj ljubavnoj priči u kojoj joj je partner njemačka zvijezda Tom Wlaschiha

Veljko Bulajić, 88-godišnji redatelj koji potpisuje neke od najpoplarnijih filmskih ostvarenja bivše Jugoslavije poput 'Bitke na Neretvi' i 'Vlak bez voznog reda', u Istri započinje snimati novi film. Priča prati prati zbivanja i sudbine triju glavnih likova u dramatičnim okolnostima Drugog svjetskog rata, koje povezuje s današnjim vremenom.

Glavnu žensku ulogu igra 35-godišnja Istrijanka Dijana Vidušin, kojoj je ovo jedna od većih filmskih uloga, nakon one u filmu 'Ljubavni život domobrana' Pave Marinkovića. Posljednjih godina na velikom platnu imali smo je prilike gledati i u filmovima o Kušanovom junaku Koku. Za nekoliko dana Dijana će se naći u ulozi udovice Anke koja se u vihorima rata zaljubljuje u njemačkog vojnika.

'Odmah mi se svidjela priča, ta tema je vječna - pobjeda čovječnosti i ljubavi nad užasom i besmislom ratova koji dolaze i prolaze, ali razaraju ljudske vrijednosti običnih ljudi. Film prati dva vremenska razdoblja, prošlost i sadašnjost, četrdesete i devedesete godine. Igram jednu hrabru udovicu s dvoje djece, koja je borac, žena puna života, realna i radišna. Vidi besmisao rata i protiv njega se bori na sve moguće načine. I kao takva zaljubljuje se u jednog Nijemca u ratnim vremenima', otkriva glumica kojoj je partner u filmu 43-godišnji njemački glumac Tom Wlashiha, poznat po ulozi u seriji 'Igra prijestolja'. Jednu od naslovnih uloga i to partizanskog zapovjednika odigrat će Goran Grgić.

Tom Wlaschiha prije dvije godine u Rovinju je s Goranom Višnjićem snimao treću sezonu serije 'Crossing Lines' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Tom je vani velika zvijezda, traže ga i u Hollywoodu. Na probama nam je bilo odlično, nadam se da će tako biti i na snimanju koje počinjem za nekoliko dana', kroz smijeh će Dijana dodavši kako joj se suradnja s redateljem kao što je Veljko Bulajić još uvijek čini nestvarna.

'Neki dan smo nakon konferencije za medije svi sjedili za ručkom u Puli, ja se smješkam od sreće ne vjerujući da sjedim uz čovjeka koji je snimio film 'Bitka na Neretvi'. Ne mogu reći da nisam ponosna štoje odabrao baš mene na audiciji', kazala je.

  • +3
Konferencija povodom početka snimanja filma Bijeg do mora Izvor: Pixsell / Autor: Dusko MarušićPIXSELL

Konkurencija je bila velika, mnoge talentirane domaće glumice priželjkivale su ulogu, no nešto je već pri prvom susretu kliknulo između nje i redatelja, prisjeća se Dijana.

'Razgovarali smo o svemu pomalo. Ne samo o filmu, već o životu, umjetnosti, kazalištu. Postoje situacije kad se sve poklopi da dobijete što želite, tako je za mene bilo u ovom slučaju. Lijep je bio taj susret redateljskog iskustva i zrelosti s mojim glumačkim entuzijazmom. Ne znam koliku je ulogu odigralo to što sam rođena Istrijanka iz Medulina, jer je i glavna junakinja u filmu iz tih krajeva. Na kraju priče jako sam ponosna na ponuđenu priliku, scenarij je odličan, ekipa još bolja, što reći nego kako jedva čekam početi raditi', poručuje  Vidušin.