ZA PROFESIONALCE I LAIKE

Digitalni svijet u fokusu festivala multimedije MOP

21.05.2015 u 13:43

Bionic
Reading

Četvrto izdanje festivala multimedije MOP održat će se od 21. do 23. svibnja u Varaždinu. Cilj je ovogodišnjeg festivala, pod sloganom 'Digital world in focus', razvoj zajednice kroz digitalni svijet u kojem živimo, radimo i stvaramo

Festival MOP namijenjen je mladim kreativcima, studentima, glazbenicima, dizajnerima, dizajnerima interakcija, video i audio umjetnicima, fotografima, animatorima i svima koji se multimedijom bave na direktan ili indirektan način. Radionice i predavanja fokusirana su na specifične djelatnosti digitalnog stvaralaštva, ali bez sumnje raznoliki programi će i laicima približiti multimediju i digitalno stvaralaštvo te kako se digitalna kultura nadovezuje na svakodnevni život i razvoj zajednice.

Program festivala počinje u četvrtak već od 13 sati u palači Herzer, dok će službeno otvaranje biti istog dana u 19.30 sati, također u palači Herzer. Tijekom tri festivalska dana, od četvrtka do subote, održat će se više od deset radionica i predavanja vodećih programera, dizajnera i kreatora digitalnih sadržaja iz regije.

Sav je program besplatan i odvija se u palači Herzer te je otvoren za javnost.

Četvrtak na MOP-u

Prvog festivalskog dana u prizemlju palače Herzer, od 13 do 20 sati, možete pogledati izložbu 'Electro Baroque' kolektiva Radiona.org. 'Electro Baroque predstavlja presjek intermedijskih umjetničkih i tehnoloških radova nastalih kroz posljednjih tri godine u kreativnom i tehnološkom labu Radione. U sklopu MOP-a, održava se i studentska izložba 'Odgovor nepoznatog' koja kroz interakciju s QR kodovima publici predstavlja djela iz različitih grana umjetnosti.

Tijekom cijelog dana, u sklopu MOP kinoteke održavaju se projekcije kratkih dokumentarnih filmova o raznim kreativcima. Saznajte zbog čega su se baš oni izdvojili iz mase!

Istovremeno, na drugom katu palače, u 13 sati počinje radionica montaže televizijskog priloga, pod vodstvom Ivana Malenice. Od 15 sati, fotograf i snimatelj Dario Belić drži predavanje i radionicu kojima će se svi zainteresirani upoznati s osnovama produkt fotografije. Slijedi Iva Obrovac, performance marketing specijalist iz agencije 404 i odnedavno Googleova certificirana trenerica. Prisutni će imati priliku saznati zašto je Google Analytics, najpoznatiji alat za prikupljanje i analizu internetskih podataka, danas neizostavan. Službeno je otvaranje festivala u 19.30 sati, gdje će se gostima obratiti organizatori - predstavnici udruge MOP i Sveučilišta Sjever. Druženje će se u neformalnom tonu nastaviti u caffe baru Lavra.