HNK SPLIT

Čikeš, Boko i Bogdanić imenovani ravnateljima

27.12.2012 u 12:48

Bionic
Reading

Na sjednici Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta Split, održanoj 21. prosinca u Splitu, imenovani su ravnatelji Drame, Opere, Baleta te poslovni ravnatelj i upravitelj Tehnike

Kazališno vijeće prihvatilo je prijedlog intendanta HNK Split Tonćija Bilića, te kao ravnatelja Drame imenovalo Jasena Boku, a kao ravnatelja Baleta HNK Split Dinka Bogdanića. Ivica Čikeš je vršitelj dužnosti ravnatelja Opere, Vesna Čotić v. d. poslovne ravnateljice, dok je Živko Perić v. d. upravitelja Tehnike.

Jasen Boko diplomirani je dramaturg. Bio je novinar-komentator i kazališni kritičar, autor je više od deset dramskih tekstova i putopisac. Već je radio u HNK Split kao dramaturg. Dinko Bogdanić proslavljeni je hrvatski baletni umjetnik, nekadašnji plesač na najvažnijim svjetskim pozornicama, koreograf i profesor baleta, bivši ravnatelj Baleta HNK u Zagrebu.

Ivica Čikeš operni je pjevač, nacionalni operni prvak, jedan od najistaknutijih basova domaće operne scene, dobitnik najuglednijih domaćih opernih nagrada i priznanja, vršitelj dužnosti ravnatelja Opere i u dosadašnjem mandatu. Nova vršiteljica dužnosti poslovne ravnateljice Vesna Čotić diplomirana je ekonomistica, s dugogodišnjim stažom u HNK Split. Na novu funkciju dolazi s mjesta voditeljice Marketinga. Živko Perić dugogodišnji je zaposlenik Kazališta i upravitelj Tehnike HNK Split.