FESTIVALSKO VELIČANSTVO

Cest is d'Best od četvrtka vlada Zagrebom

01.06.2010 u 14:48

Bionic
Reading

Centar Zagreba će od Tijelova, tj. 3. lipnja u četvrtak do nedjelje 6. lipnja okupirati performeri, cirkuske atrakcije, plesnjaci, radionice i brojne druge vesele akcije. Počinje Međunarodni ulični festival Cest is d'Best!

Od četvrtka do nedjelje u Zagrebu se očekuje sunčano vrijeme i vrlo vesela atmosfera jer će Međunarodni ulični festivalCest is d' Best potpuno promijeniti centar te uveseljavati građane i goste grada.

Sve one koji se nađu u blizini od četvrtka prijepodne do nedjelje kasno navečer očekuje preko 250 sati lude zabave, smijeha, interakcije s profesionalnim cirkuskim, glazbenim i drugim umjetnicima te mogućnost sudjelovanja u raznim interesantnim i zabavnim akcijama.

Festivalski program počinje u četvrtak u 11 sati prvim cirkuskim nastupima na Trgu bana Josipa Jelačića i Cvjetnom trgu, širi se jazzom u podne na pozornici ispred hotela Dubrovnik, a nastavlja svečanim otvaranjem festivala s početkom u 19 sati ispred pozornice na Cvjetnom trgu.

Svečano otvaranje bit će prilika da građani na Cvjetnom trgu vide sve sudionike ovogodišnjeg festivala, nakon čega na istom mjestu slijedi koncert glazbene skupine Lessthanaminute i Petre Antolić. Gotovo istovremeno, na Trgu bana Josipa Jelačića odvijat će se cirkuski spektakl koji će izvoditi skupina pod nazivom Fire fingers.

U sklopu programa građani će moći sudjelovati u plesnjacima, raznim radionicama, utrci konobara, uličnoj košarci, maratonu beba i brojnim drugim akcijama.

Organizacija festivala će u srijedu poslijepodne na Zrinjevcu postaviti zanimljivu instalaciju zahvaljujući kojoj će drveće dobiti oči i uši, a parkom će se 'kretati' i rijetke te opasne životinje. Zrinjevac je ujedno prostor u kojem će ove godine biti realizirana pastelizacija pločnika te čitav niz drugih aktivnosti ugodnih oku i uhu. Dakle, od Zrinjevca, Bogovićeve, Cvjetnog i Jelačić placa pa sve do Centra Kaptol, građane očekuje vrhunska zabava.

Ove godine u sklopu festivala nastupit će 30-ak cirkuskih performera, 100-tinjak beba, 50-ak konobara, 16 čistača ulica, 50-ak biciklista, održat će se više od deset koncerata, bit će 10-ak instalacija, tri utrke, plesnjaci, brojne radionice i općenito puno dobre zabave i smijeha. Ne propustite najbolji i najstariji ulični festival u Zagrebu, Hrvatskoj, pa i šire!

Više pročitajte na stranicama Cest is d'Besta