spektakularan početak

Bubnjevi, humor i nogomet najbolje opisuju svečano otvorenje jubilarnog 20. Motovun Film Festivala

25.07.2017 u 22:58

Bionic
Reading

Svečanom ceremonijom otvaranja s početkom u 21 sat započelo je jubilarno dvadeseto izdanje Motovun Film Festivala

Novinar i direktor festivala Igor Mirković otvorio je jubilarni 20. Motovun Fim Festival uz originalnu pratnju bubnjeva. Riječ je o proslavljenoj tradiciji navijanja islandskih navijača po kojoj su jedinstveni i prepoznatljivi u svijetu. No kakve veze ima Island s filmskim festivalom, pitate se?

Upravo je Island partner ovogodišnjeg Motovun Film festivala koji je kao i obično popraćen brojnom i dobro raspoloženom publikom. Načelnik grada Motovuna Tomislav Pahović poželio je svima dobrodošlicu i ukazao na ogromnu ulogu koju je Motovun Film Festival imao u izgradnji Motovuna kao turističke destinacije.

'Želim čestitati 20. obljetnicu postojanja Motovun Film Festivala Motovun Film Festivalu. Radi se o skupini ljudi koja je požrtvovna i vrlo ambiciozna. Tko god je pokušao organizirati nešto u Motovunu zna koji je veliki trud potreban za to, a projekt Motovun Film Festival je ogroman posao. Čestitam 20. rođendan Motovun Film Festivalu. Želim čestitati i svojim sugrađanima koji su kroz 20 godina naučili živjeti s Motovun Film Festivalom. MFF je puno napravio za promociju Motovuna i mi smo vam zaista na tome zahvalni. Želim zahvaliti publici koja je svake godine tradicionalno vjerna Motovun Film Festivalu i zbog vas se festival i održava. Želim vam ugodan boravak u Motovunu i da iz Motovuna ponesete lijepe uspomene', započeo je otvaranje Tomislav Pahović.

Istarski župan Valter Flego također je prisustvovao otvaranju festivalu te je upečatljivim govorom želio ukazati na važnost postojanja Motovun Film Festivala. 'Što je obilježilo ulazak Hrvatske i Istre u novo tisućljeće?', postavio je sam sebi pitanje istarski župan, te dodao -  'Kada govorimo o Hrvatskoj to je treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a kada govorimo o Istri to je početak Motovun Film Festivala'.

Župan je također naglasio kako je unatoč 20 godina postojanja, Motovun Film Festival ostao 'mlad, kreativan i pun volje'.

  • +38
U ritmu bubnjeva otvoren 20. Motovun Film Festival Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Predsjednik savjetodavnog odbora Mike Downey je na satiričan način uz odgovarajući video prilog predstavio goste i istaknute islandske redatelje Grimara Johnsona, Runara Runarssona, članicu žirija Annu Mariju Karlsdottir i Fridrika Thora Fridrikssona koji se očekuju na ovogodišnjem festivalu, dok će počasna gošća 20. Motovun Film Festivala biti Agnieszka Holland, poljska filmska i televizijska redateljica.

Prvi film koji je otvorio ovogodišnji filmski festival je film redatelja Mariana Cohna 'Počasni građanin'.