RED DOT

Bruketa&Žinić nagrađeni u Njemačkoj

21.09.2010 u 11:23

Bionic
Reading

Zagrebačka reklamna agencija Bruketa&Žinić osvojila je prestižnu nagradu Red Dot za Adrisovo izvješće 'Dobre ideje svijetle u mraku' u njemačkome gradu Essenu, prijestolnici jednog od najvećih svjetskih natjecanja na području vizualnih komunikacija, priopćeno je iz te agencije

Nagrađeno Adrisovo izvješće

Nagrada je rezultat suradnje agencije i Adris grupe, koja unatoč otežanim uvjetima na tržištu pronalazi ideje koje unaprjeđuju poslovanje. Kako naslov govori, i sama knjiga svijetli u mraku. Taj projekt koji je nagrađen na Epica Awards, kao i na European Design Awards, bit će izložena u posebnom paviljonu na Weekend media festivalu, ovog tjedna u Rovinju.

Njujorški Art Directors Club (ADC) u povodu 90. godišnjice postojanja pozvao je agenciju Bruketa&Žinić da s ostalim dobitnicima njihovih nagrada, ADC kocke, u New Yorku izlože svoje viđenje identiteta tog globalnog natjecanja, najstarijeg te vrste na svijetu. Izložba se otvara danas u ADC galeriji na Manhattanu.

Zagrebačka reklamna agencija već je dva put nagrađena na ADC-u, posljednji put u svibnju. Osim Brukete&Žinića, na izložbi će se moći vidjeti rješenja poznatih svjetskih kreativaca poput Miltona Glasera, Mads Jakob Poulsena, Good Design Company i Bisdixit.

Agenciju Bruketa&Žinić OM osnovali su Nikola Žinić i Davor Bruketa 1995. Kasnije su osnovali prvu hrvatsku branding agenciju Brandoctor, te digitalnu agenciju Brlog.biz. U tim agencijama danas je zaposleno 50-ak stručnjaka za oglašavanje iz Hrvatske i svijeta. Do sada su primili više od 300 domaćih i međunarodnih nagrada.