KNJIŽEVNOST NA VALOVIMA

Brod knjižara raspisao natječaj za kratku priču

26.04.2010 u 09:39

Bionic
Reading

Hrvatski kulturno-turistički projekt "Brod knjižara-Brod kulture" priopćio je kako ove godine po prvi puta raspisuje natječaj za najbolju kratku priču, koji započinje 26. travnja i traje do 31. svibnja.

Priča koja se šalje na natječaj, mora biti dugačka od četiri do deset kartica teksta, a glavna nagrada je objava priče u Zbirci, tjedan dana plovidbe i promocija na turneji Broda knjižare.

Sve pristigle radove pregledat će žiri koji čine glumac i književnik Enes Kišević te književnik, profesor, scenarist i kolumnist Ludwig Bauer. Oni će, zajedno s organizatorom projekta i managerom u kulturi Igorom Gerenčerom, odabrati pobjednika i još devet najboljih radova.

Svih 10 radova biti će objavljeno u zajedničkoj Zbirci.

I dok će prvonagrađeni imati priliku sudjelovati na ovogodišnjoj turneji i plovidbi Brodom knjižarom, gdje će promovirati Zbirku, za ostalih devet autora čije će priče također biti objavljene u Zbirci, organizirat će se jednodnevno gostovanje, promocija i potpisivanje Zbirke na turneji Broda-knjižare.

Svi radovi mogu se slati na adresu: brod.prica@gmail.com. Objava pobjednika kratke priče biti će u lipnju 2010. godine.

Potporu natječaju za najbolju kratku proču u sklopu ovogodišnje turneje Broda kulture "Brod knjižara", dalo je i Ministarstvo kulture, navodi organizator projekta "Brod knjižara" Igor Gerenčer.

Brod knjižara svojim bogatim kulturnim sadržajem promiče kulturu čitanja i pisanja, okupljajući na svojim turnejama brojna uvažena imena hrvatske književne scene. Samo u posljednje dvije godine preko palube Broda knjižare gostovalo je oko osamdesetak hrvatskih književnika, pjesnika i publicista.