NAGRADNJAČA

Brahms trio u Zadru

12.05.2011 u 09:42

Bionic
Reading

16. svibnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru nastupit će Brahms trio, a tportal.hr poklanja 2x2 ulaznice svojim čitateljima

Brahms trio utemeljen je 1987. godine. Članovi su istaknuti glazbenici koji su svoje vrhunsko glazbeno obrazovanje stekli na moskovskoj akademiji Gnjesin i Konzervatoriju Čajkovski. Istinski su sljedbenici ruske glazbene tradicije i najviših ideja glazbene edukacije.

Od godine 1994., aktivno sudjeluju u programu festivala ArtNovember u Moskvi, na kojem nastupaju slavni ruski glazbenici kao što su Natalia Gutman, Nikolaj Petrov, Kvarteti Borodin i Šostakovič i drugi.

Godine 1998., Trio je ustanovio Zakladu za ostvarenje dobrotvornih programa u području kulture, a 1999. uključuje se u projekt Sjevernjački glazbeni ansambli te održava niz koncerata, majstorskih tečajeva i predavanja diljem Rusije, u više od 50 gradova i sela.

U nastojanju oplemeniti životne kulture u zabitijim krajevima, putuju u naselja Urala, dalekog sjevera i polarnih krajeva. Za zasluge u navedenom projektu, Trio je primio odlikovanje Zaklade Soros (1999. i 2000.). Godine 1998., počinju projekt snimanja serije nosača zvuka Antologija ruskog klavirskog trija, na kojima se nalaze sva djela za glasovirski trio ruskih skladatelja 19. i 20. stoljeća.

Ruski je predsjednik 2002. godine, članove Trija proglasio zaslužnim umjetnicima Ruske Federacije, što je najviše priznanje za umjetnička postignuća u njihovoj zemlji.

Po dvije ulaznice osvojile su:

Željka Živković
Suzana Botica