MONTAŽSTROJ

Borbene pjesme za početak 21.stoljeća

10.04.2014 u 10:32

Bionic
Reading

Montažstroj poziva na glazbeno-kazališni performans MALI ČOVJEK ŽELI PREKO CRTE na kojem će premijerno biti izveden repertoar borbenih pjesama za početak 21. stoljeća.

U 'Zboru malih ljudi' Montažstroj je okupio 40-ak srčanih članova među kojima su Starci, Lezbe, Crnci, Djeca, Žene, Srbi, Radnici...

'Sve nas povezuje činjenica da se ponekad prepoznajemo u floskuli 'mali čovjek'. Povezuje nas i činjenica da želimo prijeći crte koje nam društvo nameće. Mi smo takozvana 'tiha većina' u našem društvu. A sada ćemo postati bučni. Ujedinit ćemo svoje glasove u pjesmama politički nekorektnog sadržaja. Uz elektronske plesne ritmove i distorzirane gitare pokušat ćemo dići publiku na noge da zapjevaju i zaplešu s nama.

U našem performansu MALI ČOVJEK ŽELI PREKO CRTE istražit ćemo može li pop glazba u današnje vrijeme postati oruđe izravnog poticanja na društvene promjene. Ili ona, kao i kazalište, nudi samo lažna obećanja o društvenoj promjeni i revolucijama koja ostaju samo dio umjetničkog imaginarija', najavljuju iz Montažstroja.

Okvir multimedijalnog projekta razgovori su s raznim interesnim skupinama društva.

'U sustavu u kojem smo prisiljeni boriti se svatko sam za sebe, zanimalo nas je možemo li prevladati pojedinačne interese u korist zajedničkih. Možemo li crte koje nas ograničavaju preći kao pojedinci ili tek kada spojimo ruke i zakoračimo zajedno?', pojašnjavaju iz Montažstroja.

MONTAЖ$TROJ i 'Zbor malih ljudi' nastupit će 14., 15. i 16. ožujka 2014. godine u Zagrebačkom centru za Nezavisnu kulturu i mlade – Pogon Jedinstvo s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti u pretprodaji od 5. do 13. ožujka 2014. godine u Pogonu Jedinstvo (Trnjanski naspi bb).