PRIMABALERINA TVRDI

'Boljšoj teatar je ogroman kupleraj'

22.03.2013 u 10:19

Bionic
Reading

Boljšoj teatar ponovno je uvučen u kontroverze nakon što je bivša zaposlenica, balerina Anastasia Voločkova javno rekla da su plesačice primoravane na seks s čelnicima teatra i ruskim oligarsima ako su namjeravale zadržati radno mjesto ili napredovati u karijeri

Voločkova je optužila generalnog direktora Anatolija Iksanova da je pretvorio Boljšoj teatar u ogroman bordel u kojem su balerine ucjenjivanje otkazima.

Voločkova je otpuštena iz Boljšoj teatra 2003. zbog težine. Naime previše se udebljala.

Direktor je demantirao njezine optužbe, nazvavši ih 'neosnovanim bulažnjenjima' i napomenuvši da ne želi komentirati 'tračeve i smeće'.

Svoje je optužbe Anastasia Voločkova iznijela u nedavnom intervjuu emitiranom u talk showu na ruskoj nacionalnoj televiziji te ih je kasnije nekoliko puta ponovila i za brojne radijske postaje.

'Uglavnom se to događalo članicama ansambla, ali ponekad i primabalerinama. Prije deset godina plesala sam za Boljšoj i neprekidno sam dobivala ponude da spavam s oligarsima. Djevojke su bile prisiljene ići na raskošne večere i plaćano im je unaprijed kako bi kasnije imale seksualne odnose s moćnicima koji su ulagali u teatar. Kad bi ih balerine pokušale odbiti, ucjenjivali bi ih nastupima ili otkazima', kazala je u intervjuu.

To je novi skandal koji ove godine potresa Boljšoj teatar. Podsjetimo, nedavno se dogodio napad kiselinom na šefa Baleta Boljšoj teatra Sergeja Filina