POSAO U HAZU

Anu Lederer čeka staro radno mjesto

18.09.2013 u 12:47

Bionic
Reading

Iako se još ne zna tko će biti v.d. intendanta te kazališne kuće, u kulturnim krugovima postavlja se pitanje vraća li se bivša intendantica Ana Lederer svojoj struci i znanstvenim istraživanjima ili odlazi u politiku, što ne bi bilo ni neobično ni neočekivano s obzirom na dosadašnju funkciju

Budući da je u prva dva mandata imala bezrezervnu podršku HDZ-a i Grada Zagreba, nagađa se da bi u obzir mogle doći obje političke opcije. No kako je u međuvremenu izgubila povjerenje gradonačelnika Milana Bandića, navodno zbog isplaćivanih visokih honorara, a on se, uostalom, već okružio brojnim suradnicama, neslužbeno saznajemo da Grad Zagreb nije zainteresiran za njeno zbrinjavanje. Znači, preostaje uspon unutar HDZ-a, čemu u prilog govore i javni nastupi Jasena Mesića, bivšeg ministra kulture koji gorljivo brani Anu Lederer i zagovara njen ostanak u HNK-u.

Poslovna ponovo ravnateljica šefica marketinga
Pitali smo i donedavnu poslovnu ravnateljicu HNK Stelu Stazić, bivšu poslovnu ravnateljicu HNK, namjerava li ostati u toj kazališnoj kući te u kojem se smjeru kreću njeni budući poslovni planovi. 'Svoje poslovne planove ne bih dijelila ni s kim, a sada sam ponovno na svom starom radnom mjestu šefice marketinga, na kojem sam bila tri godine', kazala je Stela Stazić, objasnivši da je podnijela ostavku na funkciju poslovne ravnateljice te razvrgnula taj ugovor 20. kolovoza, a potom je zatražila da je vrate na staro radno mjesto šefice marketinga, što je i učinjeno.

Zatražili smo odgovor od Ane Lederer, no nismo ga dobili te smo ga potražili na drugoj strani. Kako saznajemo u tajništvu Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU-a, u kojem je Ana Lederer bila zaposlena od 1999. godine, uobičajeno je da se bivšem djelatniku 'čuva' njegovo radno mjesto dok se nalazi na određenoj funkciji.

To znači da se Ana Lederer nakon isteka mandata može vratiti u Zavod na svoje radno mjesto znanstvene suradnice, naravno ukoliko to želi i ukoliko nema drukčije poslovne ili političke planove.

Na pitanje je li kontaktirala sa Zavodom i najavila svoj povratak, tajnica je odgovorila niječno, dodavši da se nitko nije javio ni službeno ni neslužbeno. To pak upućuje na zaključak da bi se Ana Lederer ipak mogla uključiti u politički život zemlje ili u rukavu ima neku sasvim novu opciju, možda čak i kazališnu.