EKOLOŠKI OSVIJEŠTEN

Agent 007 na strujni pogon: Bond će u novom filmu voziti električnog Aston Martina

14.03.2019 u 12:03

Bionic
Reading

Slavni tajni agent 007 James Bond u novom, 25. filmskom nastavku popularne franšize postaje ekološki osviješten pa će glumac Daniel Craig voziti električnog Astona Martina

Aston Martin Rapide E, kojega će Bond koristiti u idućem filmu, košta 250 tisuća funti i jedan je od 155 električnih automobila koje je nedavno izbacila ova čuvena britanska automobilska tvrtka.

Prema šuškanjima u medijima, za ovaj ekološki osviješteni potez 'kriv' je redatelj 25. filma o Jamesu Bondu Cary Joji Fukunaga, koji je vrlo posvećen očuvanju okoliša. Jedan od izvora bliskih filmskoj ekipi za Sun je komentirao kako se svi boje da će zbog ovoga Bond etiketirati kao pretjerano politički korektnog, ali da ipak osjećaju kako jest pravo vrijeme da čuveni tajni agent provoza ekološki prihvatljiv auto.

  • +7
Premijera filma James Bond 'Spectre' u Londonu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Veza Astona Martina i franšize počela je 1964., kad je Sean Connery u 'Goldfingeru' vozio sportski auto DB5.

Snimanje novog Jamesa Bonda trebalo bi početi u travnju, nakon niza odgoda, među ostalima i zbog zamjene redatelja Dannyja Boylea zbog 'kreativnog neslaganja' s producentima Barbarom Broccoli i Michaelom G Wilsonom.

Navodno su Boyle i njegov dugogodišnji suradnik, scenarist John Hodge, htjeli osuvremeniti Bonda i u radnju uključiti reference na pokret #MeToo, ali potencijalno i smrt samoga 007.

Očekuje se da će film u kina doći u travnju 2020.