Moskito Island

Tropski raj Richarda Bransona

12.04.2022 u 08:26

Bionic
Reading

Ugodno se izležavate na plutajućoj ležaljci inifinity bazena, s pogledom na tirkizne vode Kariba, dok vam netko od posluge prilazi s čašom šampanjca, koju i niste naručili, dok kuhar u obližnjoj kuhinji priprema vaš naredni obrok vrijedan Michelinovih zvjezdica. Oh, da, treba još napomenuti da čaša pluta u bazenu, samo da biste se mogli kupati, bez da zanemarite svoj šampanjac.

Zvuči nestvarno. No, upravo takav doživljaj čeka goste na privatnom otoku Richarda Bransona po imenu Moskito, dijelu Britanskih Djevičanskih otoka. Ime vlasnika sve pojašnjava jer je dobro znano da je Sir Richard Branson britanski biznismen čije se bogatstvo procjenjuje na 7,8 milijardi dolara. Sir Richard je vlasnik robne marke Virgin koja uključuje 350 kompanija, od kojih je možda najpoznatija zrakoplovna - Virgin Atlantic, ali koja među najzahtjevnijim putnicima postaje sve poznatija i po luksuznoj hotelijerskoj kompaniji Virgin Limited Edition.

I dok je Bransonov Necker, izvorni privatni otok osnivača Virgina, poznat već desetljećima (posjetili su ga svi - od princeze Diane do Baracka Obame), Moskito Island posve je novo Bransonovo ekskluzivno igralište na plaži veličine 50 hektara, samo kakva 3,5 kilometra udaljeno od Neckera.

Umjesto da sve sebično zadrži za sebe, britanski poduzetnik odlučio je tamo sagraditi kuću za sebe, a potom prodati devet parcela na kojima bi drugi mogli izgraditi svoje ljetnikovce na plaži iz snova. Od tih devet vila, tri su dostupne za iznajmljivanje. The Branson Estate tu je otvoren 2020, a dvije nove vile - The Oasis Estate i The Point Estate dostupne su gostima od konca listopada 2021. I da se odmah razumijemo - cijene počinju od 17.500 dolara po noći.

Dakle, možete slobodno nastaviti sanjariti. Vaš boravak u nekoj od spomenute tri vile nastavit će se luksuznim varijacijama već djelomično opisane usluge, odnosno posluge i smještaja. Kuhar priprema sve obroke - s jelima u rasponu od pizze s tartufima do gomile sashimija od tune, dok je u sklopu doručka uvijek u ponudi i svježe narezani kokos. Ako ste ranoranilac i volite si sami skuhati kavu, tu će vas uvijek preteći i poslužiti vas espressom, caffè latteom ili cappuccinom (imat će spremne sve tri verzije, da ih ne iznenadite).

Bez obzira na doba dana, netko od osoblja uvijek je na raspolaganju za igranje tenisa na travnatom terenu, za jedrenje u malom katamaranu do koraljnih grebena, za pješačenje po otočkom grebenu ili za posluživanje kakvih delicija uz vatru pored bazena. Dakle, što god hoćete i kad god hoćete (spominje se slučaj da je Moskitova ekipa za neke goste zrakoplovom hitno nabavila određene začine s tržnice u Meksiku).

Ukoliko, recimo, odaberete Oasis Estate, bit ćete smješteni na najvišoj točci otoka Moskito, u elegantnom, modernom zdanju s devet soba, s prozorima od poda do stropa, te s glavnim apartmanom koji ima vanjsku kadu s pogledom na zalazak sunca. Središtem raskošnog bijelog salona dominira u pod upušten šank, naravno s barmenom spremnim za posluživanje.

Kao stvoreno za bosonogi odmor Jamesa Bonda s kakvom egzotičnom ljepoticom? Otrcano, ali vrlo vjerojatno.