'SLIKANJE' PO TIJELU

Oprez s tetovažama: mogli biste požaliti zbog njih

25.10.2022 u 19:05

Bionic
Reading

Iz žutog tiska svatko je mogao doznati da je glumica Denise Richards prekrila svoju tetovažu 'Charlie', napravljenu u čast njezina bivšeg supruga, također glumca Charlieja Sheena. U istim izvorima mogli smo se informirati i o tome da je glumica, pjevačica i model Zoë Kravitz prekrila tetovažu arapskog teksta koji je bio netočan

Stručnjaci za tetoviranje općenito se slažu da postoje četiri vrste tetovaža koje njihovi klijenti najčešće žele ukloniti ili izmijeniti. Te tetovaže variraju — od imena bivših partnera do tetovaža napravljenih na godišnjem odmoru. Tetovaže se obično drže trajnima (to im je i bit), ali ih je moguće prekriti ili potpuno ukloniti tintu laserskim postupkom.

Međutim, te opcije nisu uvijek lako dostupne. Lasersko uklanjanje tetovaže je dugotrajan i skup proces, jer za potpuno uklanjanje tetovaže može biti potrebno čak i do 15 sesija. S druge strane, prikrivanja tetovaža mogu biti komplicirana za izvođenje, jer u tom slučaju nova treba biti barem dvostruko veća od originalnog dizajna.

Umjetnici tetovaže kažu da klijenti, kad je u pitanju korekcija tetovaža, najčešće traže uklanjanje onih s imenima bivših partnera. I mnoge slavne osobe godinama su skrivale imena bivših partnera. Američki glumac i model Chris Zylka prekrio je tetovažu Paris Hilton onom s gorilom na temu Disneya kad su 2018. prekinuli vezu, dok je njegov kolega, komičar Pete Davidson prekrio nekoliko tetovaža koje upućuju na njegovu bivšu vezu s Arianom Grande, uključujući njezine poznate zečje uši iz kostima vezanog uz hit 'Opasna žena', koje je dao pretvoriti u srce.

Među tetoviranima ima i mnogo onih koji se tetovaži podvrgnu spontano, za vrijeme odmora s prijateljima, a onda po povratku kući to požale. Odu na neko nestvarno, egzotično mjesto i tetoviraju se jer misle da je to zabavno. No, po povratku kući shvate da tetovaža i nije tako smiješna, pa je žele prekriti.

Prekrivaju se i mnoge tetovaže citata koji više nemaju smisla ili barem ništa više ne znače osobi koja ih je dana tetovirati, ili su natpisi na stranim jezicima pogrešno napisani, ili tetovirane osobe jednostavno misle da više ne izgledaju baš dobro. Za dobru i kvalitetnu tetovažu važno je i ne misliti da se može proći jeftino, odnosno prepustiti se u ruke nedovoljno stručnima. Ma koliko im ideja na početku bila dobra, konačni rezultat može biti jako loš, a 'popravak' će na koncu donijeti i troškove i gnjavažu.