GODIŠNJI ODMOR U KULTNOM KABAREU

Noćenje u Moulin Rougeu toliko je autentično da u sobi ni zahoda nema

05.07.2022 u 08:02

Bionic
Reading

Ljubitelj ste impresionističkih slika sa scenama iz pariškoga Moulin Rougea ili obožavate stoti put gledati istoimeni glazbeni film s Nicole Kidman i Ewanom McGregorom? Odlično! Sada ćete moći u Moulin Rougeu i prespavati kad posjetite Pariz.

Naime, po prvi put u svojoj 133-godišnjoj povijesti, zahvaljujući Airbnb-u, Moulin Rouge je pretvoren u jedinstveni smještaj. Iako Airbnb nudi više vjetrenjača po cijelome svijetu, možda nijedna nije tako kultna kao ova na pariškom Boulevard de Clichyju na Montmartreu.

Od sredine svibnja, svatko s provjerenim Airbnb računom i pozitivnim ocjenama imao je u promotivne svrhe priliku rezervirati jedno od tri noćenja u lipnju unutar slavne vjetrenjače, u prostoru od 25 četvornih metara, i to za samo 1 euro, uključujući večeru, izvedbu dugogodišnjeg showa Féerie i pristup iza pozornice za upoznavanje s vašom Airbnb domaćicom (i glavnom plesačicom) Claudine Van Den Bergh, kao i zanatlijama koji lijepe perje, perle i kamenčiće na kostime za šou.

Promotivnu priliku dobili su i predstavnici medija, pa je tako jedna pariška novinarka, koja je odmalena maštala o spavanju na vrhu slavnog noćnog kluba, konačno uspjela ispuniti želju. Svoju sobu otkrila je nakon pogledanog šoua, koji je 's obzirom na to da traje već više od 20 godina, bio pomalo zastarjeo, ali zabavan'. Tvrdi da je za vrijeme trajanja šoua s večerom nastojala ne piti previše, jer je jedina mana spavanja unutar stoljetne vjetrenjače (inače se rabila za pohranu stvari) to što nema vlastite kupaonice. Da bi došla do najbliže kupaonice, morala je izaći na terasu, spustiti se niz stepenice i ući u susjedni klub, Le Bar à Bulles. Kaže da nije bilo tako loše, ali jednom je bilo dovoljno pa umjesto da 'spari pidžamu sa štiklama', učinila je kao oni iz ranih 1900-ih i punila porculansku noćnu posudu u sobi.

Novinarka prostor opisuje veličanstvenim i 'potpuno izvan ovoga svijeta'. S visokim stropovima od 16 stopa, s kojih se spuštaju pastelne tkanine i prekrivaju viseće kaveze za ptice i rasvjetnih tijela od perja iznad kreveta s baldahinom, prostorija je do vrha ispunjena starinskim namještajem i dekorom iz Belle Epoquea.

Da bi sve izgledalo kako izgleda, agencija Amplify Design provela je oko mjesec dana pretražujući buvljake i vintage trgovine u potrazi za dekoracijom koja uključuje noćne ormariće s Voltaireovim knjigama, bočice parfema, ogrlice s perlama, heklane rukavice i ljubavna pisma ispisana kurzivom, koja se mogu opisati samo kao 'strastvena, ali nečitka'. Najveći izazov obnove, kažu, uključivao je ribanje i bojanje kružnih zidova i zamjenu crvenog tepiha za onaj od bež jute, a čitav facelifting trajao je oko tjedan dana.

Moulin Rouge - Airbnb Izvor: Airbnb / Autor: Promo

Gošća Airbnb Moulin Rougea svoj je doživljaj, tako predvidljivo, upotpunila gledajući film Baza Luhrmanna na svom mobitelu i zaspala uz kombinirane zvuke pjevanja Nicole Kidman i veseljaka koji su izlazili s druge večernje predstave. Vanjska svjetla na vjetrenjači ugasila su se tek nešto poslije 2 sata ujutro. Sve u svemu, zaključuje, bilo je ugodno i udobno, zahvaljujući termoforima postavljenim ispod deka. Ujutro joj je doručak dovezen na starinskim kolicima - svježe jagode, pecivo, sok i kava, koje je jela polako, pokušavajući produžiti boravak.

Od ovoga ljeta Airbnb doživljaj omogućuje i drugima – naravno po znatno višim cijenama.