LAZZARINI SOVRANO

Kralj mora s bazenima, skrivenom oazom, garažama...

19.07.2022 u 08:14

Bionic
Reading

Svaki ljubitelj luksuznih plovila zna da je ime Lazzarini svjetski pojam za koncepte superjahti. Ta ih je dizajnerska tvrtka napravila na desetke, ali još uvijek, sa svakim novim projektom, uspijeva donijeti nešto novo.

Taj revolucionarni dizajnerski studio koji je dosad zamislio sve, od megajahte u obliku labuda do leteće superjahte pokretane cepelinima, upravo je predstavio epsku novu gigajahtu s izgledom koji nije nalik bilo čemu što se trenutačno nalazi na vodi.

Nazvano Sovrano, ili na talijanskom 'Suveren', plovilo je dugo impozantnih 555 stopa (oko 170 metara) i kralj je mora kada je u pitanju veličina. Zapravo, Lazzarini tvrdi da je Sovrano najšira jahta na svijetu. Naime, jahta je opremljena platformom s obje strane glavne palube koja rezultira širinom od 108 stopa (oko 33 metra).

Dvije platforme Sovrana mogu se pretvoriti u heliodrome, bazene ili dodatne salone, ovisno o tome što vlasnik želi. Svaka platforma također je opremljena s četiri električna vitla koja omogućavaju spuštanje njezina dijela na vodenu liniju, kada je to potrebno za objedovanje ili odmor uz more.

To, naravno, nije Sovranova jedina zapanjujuća osobina. Ta peterokatnica na vodi ima natkriveni atrij na prednjoj palubi koji se otvara otkrivajući skrivenu oazu. U potopljenom prostoru, na donjoj etaži, nalazi se zeleni vrt i bazen u kojem gosti, zbog mogućnosti natkrivanja, mogu uživati ​​u bilo koje godišnje doba. Dodatno, na krmi se nalaze još dva bazena.

Još jedna od atrakcija je i divovska garaža u kojoj se mogu pohraniti dva 15-metarska pomoćna glisera i do šest velikih automobila. Garaža je opremljena platformom za podizanje i dvije dizalice na krmi koje mogu poslužiti i za utovar i istovar različitih vozila.‚

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Istovremeno, Sovrano može smjestiti do 50 gostiju u 20 privatnih apartmana. Također nudi prostor za do 60 članova posade. To ga čini nečim što je prije brod za krstarenja negoli privatna jahta. Stambeni prostori se, naravno, mogu u potpunosti prilagoditi željama klijenta.

Što se tiče performansi, Lazzarini kaže da bi zvijer čeličnog trupa mogla biti opremljena električnim motorima ili hibridnim pogonskim sustavom za procijenjenu maksimalnu brzinu od 18 čvorova, odnosno 31 čvor (oko 34 i 58 km/h).

Studio procjenjuje da će za izgradnju trebati četiri godine, rok u kojem će se na horizontu pojaviti još koji ludi dizajn Lazzarinija.