Automobili

Čudo iz Lamborghinija: Huracán Sterrato, mrcina za sve terene

28.12.2022 u 08:58

Bionic
Reading

Ljubitelje Lamborghinija obradovala je vijest da model Urus neće još dugo biti jedini aktualni Lamborghini koji može sići s glatke ceste. Naime, nedavno je ta poznata talijanska marka objavila službeni video prvog serijskog superautomobila za sve terene - Huracán Sterrato.

Isječak, koji je zvučno praćen pulsirajućim techno ritmom, prikazuje najnoviji Huracán kako se utrkuje s brdskim biciklom do neke talijanske vile. Ta se utrka može činiti čudnom, ali ilustrira da robusni automobil s dvojim vratima može ići tamo gdje drugi super-automobili ne mogu niti sanjati. Iako je utrka završila bez pobjednika, teško je ne biti impresioniran blistavim coupéom, koji ne gubi na brzini čak ni dok se spušta s ceste na neravnu, grubu zemlju.

Iako je video definitivno teaser, čija je namjera zagolicati maštu gledatelja, daje nam savršenu sliku o tome što možemo očekivati od varijante za kojom entuzijasti žude otkako je 2019. debitirala kao koncept.

To uključuje zaštitnu oblogu, šire blatobrane, krovni nosač i pravokutna svjetla za maglu postavljena sprijeda. Također je podignut, što omogućuje vožnju po grubom i neravnom terenu bez razmišljanja i opreza. Pokušajte to u bilo kojem drugom superautomobilu i vrlo brzo ćete morati zvati vučnu službu.

Početkom prosinca Huracán Sterrato i službeno je predstavljen VIP gostima i medijima iz Europe, Bliskog istoka i Afrike, i to u salonu Lamborghinija u Dohi, kratko nakon premijere koja je upriličena na sajmu Art Basel Miami Beach na Floridi.

Ovaj model začet je na crtačkim stolovima 2017., a nakon dvogodišnjeg razvoja koncept je predstavljen 2019. Sada, nakon prve dvije prezentacije, dogovorena je proizvodnja točno 1499 primjeraka koji će kupcima biti isporučeni tijekom 2023. i 2024.

  • +9
Lamborghini Huracán Sterrato Izvor: Lamborghini / Autor: philipprupprecht

Huracán Sterrato dolazi s 5.2 litarskim V10 motorom s maksimalnom snagom od 610 KS, i elektronski nadziranim pogonom na sva četiri kotača. Eksterijer je zadivljujući, odaje moć i pokazuje želju Lamborghinija da stvori automobil za pustolovniji dio svojih mušterija. Automobil je dodatno povišen, a podvoz mu je ojačan zbog svih izazova terenske vožnje, a istodobno nudi istinski sportski duh ovoga modela.

Potencijalni kupci moći će birati između mnoštva opcija i varijacija. Primjerice, u ponudi je čak 350 različitih boja, nijansi i lakova, potom 60 verzija kožnih dijelova interijera i slično. Dakle, svaki će kupac zapravo moći imati potpuno unikatan primjerak, jer je teško očekivati da će netko baš u svemu izabrati identične opcije.