BACANJE HRANE

Ovaj kuhar smećem je nahranio gotovo 80.000 ljudi

27.11.2018 u 14:19

Bionic
Reading

Kuhar Jagger Gordon iz Kanade pokrenuo je dobrotvorne projekte Feed Families i Feed It Forward u Torontu. Bačenu hranu pretvara u obroke za onima kojima su najpotrebniji

U Kanadi se svake godine baci hrana u vrijednosti od oko 30 milijardi dolara. To je oko 40 posto proizvedene hrane u Kanadi. Ta hrana uglavnom završava na smeću ili u kompostu.

Kuhar Jagger Gordon zbog toga je pokrenuo projekt Feed It Forward. Njegova grupa kolega 'spašava' bačenu hranu i od nje radi nove obroke za osobe kojima je prijeko neophodna.

Gordon je također pokrenuo trgovinu hranom u kojoj kupci plaćaju koliko žele. Njegov je cilj zakonodavce potaknuti da spriječe bacanje hrane i da namirnice i obroke koji bi završili na smeću preusmjere u banke hrane i skloništa za beskućnike, kao što se to već čini u mnogim državama EU-a.

Jagger Gordon nada se kako će ljude uspjeti potaknuti da kupuju i ne bacaju voće i povrće koje ne izgleda savršeno. Kuhar svaki dan 'spasi' oko 225 do 450 kilograma namirnica kojih se restorani i trgovine riješe.

Pogledajte!

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube