UPOZNAJMO ZNAKOVE

Zaigrane Vage su uvijek spremne na flert

18.10.2014 u 10:02

Bionic
Reading

Vage su putene i profinjene, pomalo nedostupne i sklone erotskom poigravanju. Iako bismo prema njihovom simbolu to možda mislili, Vage nisu emocionalno uravnotežene, već tomu teže

Vlada: od 23. rujna do 22. listopada (datumi mogu varirati od godine do godine)

Element: zrak
Kvaliteta: kardinalna
Vladar: Venera
Srodna kuća: sedma
Životinje: mačka, koza, magarac, jelen, deva, labud
Biljke: ruža, ljiljan, ljubičica, ciklama, limun, jasen, jablan
Metali: bakar, bronca
Drago kamenje: dijamant, safir, smaragd
Boje: svijetloplava, mornarskoplava, ružičasta, tamnocrvena
Zemlje i gradovi: Austrija, Argentina, Kina, Beč, Frankfurt, Lisabon, Johannesburg


Vaga je znak zračnog elementa i fiksne kvalitete kojim vlada Venera. Isti je planet vladar Bika, no dok je kod njega Venera prizemnija, više putena i opipljivija, kod Vage je ona profinjenija, nedostupnija te sklonija erotskom izazivanju i poigravanju.

Vladavina ovog znaka počinje kad Sunce dosegne točku od 180 lučnih stupnjeva, a završava kad se ono nađe na 210 stupnjeva ekliptike. U vremenskom smislu vladavina Vage poklapa se s prvim mjesecom astronomske jeseni.

Kardinalni su znakovi oni koji s kojima počinju godišnja doba. Uz Vagu, kardinalni su znakovi Ovan, Rak i Jarac – početni znakovi proljeća, ljeta i zime.

Vagin grafički simbol nalikuje na istoimeni instrument za mjerenje težine. Ovaj je simbol pridodan sedmom znaku zato što se na dan jesenskog ekvinocija trajanje dana i noći uravnotežuje, kao vaga kad su na obje plitice postavljene jednake težine.

Vage nisu nužno emocionalno uravnotežene, već je to stanje ono za čime žude. Više nego drugim znakovima, njima je za ravnotežu potrebna 'jednaka težina' na drugoj plitici - ljubavni partner bez kojeg se osjećaju nepotpuno.