POLICIJA IMA POSLA

Wales pod opsadom duhova i vampira

07.01.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Velška policija u Dyfedu Powysu izašla je 2012. na teren zbog 26 duhova, 19 NLO-a, 11 vještica i dva vampira. Ukratko, čudovišta u Walesu ponovo su nemirna

Osim što Velšani očito prilično često viđaju bića koja pripadaju u djela strave i užasa ili znanstvene fantastike, to nije ni približno cijela priča. Poduzetni stanovnici britanskog otočja zvali su policiju jer ih je interesiralo koriste li telepate i ljude s nadnaravnim sposobnostima te koliko troše na njihove usluge. Velška policija objasnila im je da je budžet za takve usluge – ništa – jer ne koriste takve metode za rješavanje zločina.

U Walesu je u prošlih pet godina policija morala odgovoriti na čak 3.300 sličnih pitanja, a na teren su izašli zbog 86 vještica, jednog vukodlaka, sedam vampira, 19 NLO-a, 73 duha, 16 prijava zombija, 35 demona, pet viđenja Bigfoota, 18 čarobnjaka te 33 drugih različitih čudovišta.

Na žalost, policija ne može ignorirati neobične prijave, već ih sve mora provjeriti.

'Uglavnom se radi o nekome kome se čini da je nešto vidio – policija svejedno izlazi na teren i provodi istragu', rekla je glasnogovornica policije u Dyfedu Powysu.