NOVO STARO VRIJEME

Vučić: Hvala hrvatskoj desnici što nije protestirala protiv mene!

01.05.2013 u 14:00

Bionic
Reading

Potpredsjednik srpske vlade zadivljen je civilizacijskim dosegom hrvatske desnice, iako su mu nedostajala pitanja gdje je bio 1991.

Nakon povratka iz Zagreba u Beograd, može se konstatirati da je posjet zamjenika predsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj protekao u mirnom i konstruktivnom tonu.

Osim što je zagovaratelj dobrosusjedskih odnosa, Vučić je također i veliki prijatelj slobode novinara i slobode medija. On je u nježnoj dobi od 28 godina uveo i visoke novčane kazne za novinare koji bi napisali nešto što se nije uklapalo u propisane okvire i svojim je djelovanjem poticao gašenje više nezavisnih medija.

'Bila je to mala šala i nehotična omaška u mom političkom djelovanju. Bio sam mlad i neiskusan. U modernim demokracijama to se radi iza kulisa', kaže popularni Aleksandar uz omiljeno namigivanje.

Novinare je pak zanimalo njegovo viđenje zagrebačkog posjeta.

'Naravno da moramo surađivati oko svih pitanja, svi se mi mijenjamo i evoluiramo, tako da ja protiv Hrvata više nemam stvarno ništa. Ništa efikasno', rekao je Vučić nakon što se pun zagrebačkih dojmova vratio u Beograd.

Vučić ističe kako je lijepo ugošćen i primljen.

'Čestitam kompletnoj hrvatskoj desnici što nitko nije ni zucnuo protiv mog posjeta Hrvatskoj unatoč nekim sitnijim nepodopštinama koje sam u mlađim danima znao reći na konto Hrvatske i Hrvata. Doduše, zbog raznih izjava u prošlosti od strane mutikaša kao što su Balašević i slični, u Hrvatskoj se znao podići protest, ali protiv pravog čistokrvnog Srbina kao što sam ja, koji je svojevremeno protestirao protiv plana Z-4 - ništa. Hvala Hrvatskoj na tome, iako mi je malo žao što iz nekog grma na mene nije iskočio Antun Vrdoljak s pitanjem gdje sam bio 1991. Nadam se - idući put', zaključuje Vučić.