SKAČE PREKO MJESECA

Upoznajte Lunu - kravu koja misli da je konj

06.04.2011 u 14:56

Bionic
Reading

Petnaestogodišnja Regina Mayer uvijek je htjela jahati, ali nije mogla dobiti konja. No nije se dala obeshrabriti - istrenirala je kravu da bi ostvarila svoje snove o jahanju

Tinejdžerka Regina Mayer iz Laufena na jugu Njemačke sanjala je o tome da može jahati, no roditelji joj nisu htjeli kupiti konja. Petnaestogodišnja djevojka se nije dala obeshrabriti - počela je trenirati svoju kravu Lunu

'Luna misli da je konj', kaže Regina za svoju kravu.

Luna je stara oko dvije godine, a kad je odrasla Regina ju je vodila u duge šetnje da bi je navikla na uzde i opremu za jahanje. Nakon šest mjeseci prvi put je zajahala Lunu i krava se nije bunila.

Regina je razgovarala sa švicarskim trenerom krava da bi svladala probleme pri upravljanju Lunom. Iako ju je odlično istrenirala, Luna još uvijek zna biti vrlo tvrdoglava i raditi po svome.

'Kad nešto želi, onda to i učini. Kad nešto ne želi, nema načina da je se natjera da to napravi. No bez obzira na tvrdoglavost, još uvijek je vrlo slatka', opisala je Regina svoju kravu Lunu.

Trenerica krava Anne Wilrafsky kaže da Luna nije jedinstvena niti je njeno preskakanje prepreka iznenađujuće s obzirom da je to bila česta pojava tokom povijesti. Dodaje da mlađe krave odlično skaču, a i jako su dobre životinje za jahanje jer su opuštene, strpljive i nevjerojatno privržene ljudima koje vole.

Regina može jahati Lunu koja prepoznaje komande za galop, zaustavljanje i kretanje. Osim tih uobičajenih komandi, Regina je uspjela naučiti Lunu da preskače prepreke.

Sad provode zajedno gotovo svako poslijepodne kad se tinejdžerka vrati kući iz škole - jaše svoju kravu oko sat vremena dnevno, a onda je češlja, mazi i hrani.

'Druge krave je baš i ne vole. Vjerojatno su ljubomorne zbog toga što je toliko mazim', rekla je mlada jahačica.