PRESLATKO ČUDOVIŠTE

Upoznajte bebu mravojeda Jessija

27.02.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Mali Jessi je deveti mravojed rođen u američkom Zoološkom vrtu Brookfield u zadnjih 20 godina. Afričke noćobdije vrlo su osjetljive u prvim tjednima nakon rođenja pa javnost neće vidjeti Jessija uživo još nekoliko mjeseci

Zoološki vrt Brookfield u Illinoisu dobio je još jednu prinovu – malog afričkog mravojeda po imenu Jessi. U pitanju je deveti mravojed rođen u Brookfieldu u zadnjih 20 godina.

Afrički mravojedi su noćni sisavci i smatraju se živućim fosilima jer je u njihovoj genetskoj strukturi očuvan rani razvoj sisavaca s posteljicom.

Slatki Jessi bio je težak oko dva i pol kilograma kad se rodio - bilo je to 12. siječnja - a u zadnjih dva i pol mjeseca pristojno je narastao i sad teži gotovo sedam kilograma. Njegovi skrbnici pobrinuli su se da Jessi bude savršenog zdravlja u prvim osjetljivim tjednima nakon rođenja.

Jessijeva sedmogodišnja majka bila je, naravno, ona koja se zapravo brinula za njega dok su joj djelatnici ZOO-a pružali pomoć.

Jessi je zdrav i dalje raste, a dok ne izađe pred javnost ljubitelji afričkih mravojeda imat će ga priliku vidjeti preko interneta.