STRAHOTA

U vrši na krovu automobila vozio mačku!

01.08.2013 u 14:36

Bionic
Reading

Nastojat ćemo ne prejudicirati, no priča koju vam danas donosimo doista je strašna i predstavlja sjajan primjer kako se ne bi trebalo postupati sa životinjama

Tijekom jučerašnjeg dana na društvenoj mreži Facebook osvanula je fotografija, vjerojatno snimljena u okolici Splita, na kojoj vidimo automobil splitskih registarskih pločica kako na krovu vozi vršu za lov ribe. U fotografiji ne bi bilo ništa sporno da se u toj istoj vrši ne nalazi mačka.

Nije nam najjasnije kako se mačka našla u vrši koja se nalazi privezana za krovne nosače automobila, no takva stvar definitivno se ne bi trebala nikada dogoditi.


Jednako tako, ovakve stvari jasno su regulirane zakonom, točnije Člankom 205. Kaznenog zakona u kojem jasno stoji navedeno:

(1)Tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

(2)Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini iz koristoljublja, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.

(3)Tko iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju tegobnom stanju kroz dulje vrijeme, kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci.

(4)Životinja iz ovoga članka oduzet će se.

Registarske pločice automobila s fotografije poznate su redakciji.