SUZE NAD SUDBINOM

U Ukrajini i Rusiji prokrvarile ikone svetaca?!

05.03.2014 u 16:17

Bionic
Reading

Čini se da u Rusiji i Ukrajini ljudi nisu jedini koji su zaplakali nad situacijom. Ako je za vjerovati bizarnim fenomenima, barem desetak svetačkih ikona proplakalo je nad sudbinom te dvije zemlje, i to krvavim suzama

'Tako nas Bog upozorava na kataklizmu koja bi mogla zadesiti Ukrajinu i Rusiju. U nekoliko samostana u obje zemlje počele su plakati ikone. Ovo nije šala. To može značiti da dolaze teška vremena', tako je ovaj bizaran fenomen opisao Thomas Terlikowski, glavni urednik poljskog katoličkog portala Fronda

U pravoslavnoj tradiciji ovakve su pojave znak od Boga koji poziva vjernike na kajanje i upozorava na nadolazeće kataklizme, dodaje.


Fenomeni ikona koje su proplakale krvavim suzama zabilježeni su u nekoliko ukrajinskih i ruskih gradova, uključujući Rostov na Donu, Odesu, Rivne, Novokuznjec i druge. Prije ovog, takav je događaj zabilježen prije Oktobarske revolucije, neposredno prije rušenja carskog apsolutizma, a potom prije raspada Sovjetskog Saveza.

Ponavlja li se povijest? Upozoravaju li ikone na potencijalnu katastrofu? Pogledajte kako to izgleda pa zaključite sami.