APRILILI

Sve prvotravanjske vijesti (nažalost) nisu lažne

02.04.2010 u 12:56

Bionic
Reading

Hrvatska ipak ne ide na Svjetsko nogometno prvenstvo, Željko Kerum je i dalje gradonačelnik Splita, Kosor i Pahor imaju isključivo profesionalan odnos, a dubrovački Lazareti, na veliko olakšanje građana, neće dobiti narodnjački klub Ludnica II. No, neke vijesti objavljene 1. travnja, koliko god bizarno zvučale, ipak su se pokazale istinitima

Jučerašnji je 1. travnja, dan šala i lažnih vijesti, obilježio niz manje ili više uspješnih prevara. Ipak, među tim se očito lažnim vijestima našla i pokoja stvarna, iako smo gotovo bili spremni prijeći preko toga kao preko šale.

Nabildana pastrva

Jeste li ikad pomislili da bi vam doktor za doručak mogao preporučiti slaninu, kobasice, jaja, puding i slične namirnice? E pa, moglo bi se dogoditi. Naime, znanstvenici su otkrili da obilan i kaloričan doručak koristi zdravlju te da su slanina, jaja, kobasice, gljive i rajčice puno bolji izbor za početak dana od žitarica. Istraživanje je objavljeno u Međunarodnom časopisu za pretilost.

Znanstvenici su, čini se, odlučili da je 1. travnja idealan dan za objavljivanje rezultat nekih pomaknutih znanstvenih istraživanja. Tako je Terry Bradley sa Zavoda za ribarstvo, životinje i veterinarsku znanost na Sveučilištu Rhode Island sa svijetom podijelio svoje novo dostignuće – genetski modificiranu, nabildanu superpastrvu. Njegovo je dostignuće prenio National Geographic, a kako će se nove pastrve snaći u stvarnom svijetu, treba tek vidjeti.

Da nisu sve bizarne vijesti djelo dokonih znanstvenika ili budalastih pothvata, potvrđuje potez hrvatskog Ministarstva kulture. Na njihovim je službenim stranicama, na svu sreću još 31. ožujka, objavljena potvrda demantija koji su sami izdali tri dana ranije. Kako smo za taj razvoj događaja saznali tek 1. travnja, vijest je tada i objavljena, premda se na prvi pogled činilo da se radi o prvotravanjskoj šali.

Nažalost, ni vijest Jedemo staro meso iz Europske unije nije se pokazala kao prvotravanjska šala. Naime, u Europskoj je uniji rok trajanja mesa šest mjeseci, dok je kod nas meso u zamrzivačima dobro čak 12 mjeseci. Premda je većina ljudi čitajući ujutro medije poželjela da to bude šala, ispostavilo se da nas nitko ne farba. Samo zakoni.

Vijest o lijepim stjuardesama koje su se skinule gole za kalendar protestirajući protiv ekonomske situacije zbog koje devet mjeseci nisu dobile plaću na svu je sreću - istinita. Neke od atraktivnih mladih dama sa sebe su skinule krpice i ostavile štikle, neke su se pokazale u bikiniju, a neke u seksi odjeći. No, fotografije govore više od riječi.

Taman kad smo se oslobodili nostalgičnog pogleda na nezaboravne crvene badiće i poprsje Pamele Anderson i Carmen Electre jer su ih zamijenili neki novi dekoltei i trbušni mišići, Hollywood se dosjetio obnoviti to sjećanje. Prvog je travnja objavljeno da je Paramount konačno angažirao dva scenarista za izradu 'Spasilačke službe' u filmskom formatu. Ako sve bude teklo prema planu, Davida Hasselhoffa ili neku njegovu mlađu verziju mogli bismo u kinima gledati već sljedeće godine.