ENERGIJA ZA CIJELI DAN

Doručak od slanine, kobasice i jaja za vitkost i zdravlje!

01.04.2010 u 12:07

Bionic
Reading

Slanina, kobasice, jaja, gljive, rajčice i puding. Ako to doručkujete, odabrali ste najzdraviji mogući način za započinjanje dana, tvrde znanstvenici

Obilan i kaloričan doručak koristi zdravlju, kažu znanstvenici. Jaja, kobasice, slanina, gljive i rajčice bolje su namirnice za jutro od žitarica i poslastica. To je revolucionarno otkriće s obzirom na to da su mnogi takav visokokaloričan doručak ocijenili nezdravim.

Međutim, takav obilan doručak priprema metabolizam za ostatak dana i to tako da mu pomaže u sagorijevanju kalorija. Razne žitarice to ne mogu učiniti jer nisu dovoljno energetski snažne.

Ipak, oprezno! Takav obilan objed dopušten je samo za doručak, napominju stručnjaci. Nakon takve jutarnje gozbe treba uslijediti srednje obilan ručak, a onda vrlo lagana večera.

Ovi su zanimljivi rezultati dobiveni velikim istraživanjem o prehrambenim navikama. Još se jednom pokazalo da je doručak uistinu najvažniji obrok u danu te da njegovo izbjegavanje može prouzročiti zdravstvene poteškoće, ali i probleme s pretilošću.

Ako, dakle, želite zdraviji i sretniji život, ujutro se slobodno počastite kraljevskim doručkom koji će vam omogućiti da tijekom dana imate dovoljno energije. Svaki daljnji obrok treba biti laganiji. Kako kažu stručnjaci, oni koji se toga pridržavaju nemaju problema s viškom kilograma.