BEZ MILOSTI

Sudac protiv imena poput Mazda i Toshiba

23.04.2009 u 15:45

Bionic
Reading

Ako se sjetimo da svijetom hoda Peaches Honeyblossom Michelle Charlotte Angel Vanessa Geldof, onda je svaka rasprava o zabrani blesavih imena suvišna. Međutim, sudac u Dominikanskoj Republici odlučio je stati na kraj Mazdama, Toshibama i sličnim idejama

Sudac Jose Angel Aquinas pokušava povući granicu i dati roditeljima do znanja da nije neka fora davati djeci imena po automobilima, računalnim tvrtkama i sličnim neuobičajenim stvarima. Smatra da su imena koja sadržavaju više od tri riječi, zatim ona koja imaju bilo kakvu vulgarnu konotaciju i imena koja ne određuju spol, posve neprihvatljiva.

Međutim, njegova suparnica sutkinja Aura Celeste Fernando rekla je da bi, umjesto toga, službenici trebali roditeljima objasniti posljedice i negativne strane davanja imena poput Rambo Pot. Ona smatra da vlada ne bi trebala odlučivati umjesto roditelja.

No, na njihovom se popisu imena između ostalog nalaze Winston Churchill de la Cruz i Ernesto Che Perez. Ne zna se želi li sudac Aquinas zabraniti i ta, već upisana imena, ali njegov će prijedlog vlada razmotriti krajem ove godine. Tko zna tko će se još do tada roditi u Dominikanskoj Republici.