ASTRO ZANIMLJIVOSTI

Što znače četiri planeta položena poprijeko?

24.04.2014 u 09:54

Bionic
Reading

Od veljače tri se planeta - Jupiter, Uran i Pluton - nalaze u formaciji zvanoj T-kvadrat, a ovih im se dana pridružio Mars i zajedno s njima napravio Veliki križ

T-kvadrat planetarna je formacija u kojoj su planeti položeni u obliku slova T, a Veliki križ znači da su razmješteni unakrsno, pod kutovima od 90 i 180 lučnih stupnjeva. Kad su planeti u takvim međuodnosima, njihove se energije sukobljavaju, miješaju i stvaraju eksplozivnu smjesu s potencijalno razornim posljedicama.

Globalna previranja

Taj je planetarni obrazac naznaka krupnih globalnih previranja koje mogu uključiti društvene nemire, ratove i prirodne katastrofe. Ovaj je Veliki križ osobito neugodan jer je smješten u kardinalnim znakovima - Ovnu, Raku, Vagi i Jarcu, u kojima planeti poprimaju najveću snagu.


Vrhunac Velikog križa nastupa između 23. i 25. travnja, kad se spomenuti planeti nalaze točno na 13 stupnjeva svojih znakova - Uran u Ovnu, Jupiter u Raku, Mars u Vagi i Pluton u Jarcu. No, utjecaj ove planetarne konfiguracije prisutan je tjednima prije i poslije vrhunca.

Astrolozi vjeruju da se u razdoblju djelovanja Velikog križa događaju brojne nesreće sa sveobuhvatnim posljedicama.
Slučajno ili ne, upravo je u tijeku epidemija strašne ebole u Gvineji, no to nije sve.

Nesreće u nizu

Proteklih su se tjedana dogodili vrlo jaki potresi u Čileu, Meksiku i Sloveniji, u Ukrajini je počeo rat, u Južnom Sudanu odvija se genocid, a Nigerijom hara islamistička skupina Boko Haram. Povrh svega, stotine su poginule u katastrofi malezijskog Boeinga te u potonuću trajekta kraj Koreje.

Utjecaj Velikog križa traje i dalje. Što obični ljudi mogu poduzeti da se zaštite? Ne mnogo. Najbolje što možemo preporučiti su maksimalna suzdržanost te izbjegavanje rizika i sukoba. Ako ste u mogućnosti, odgodite veće životne promjene i osigurajte si mnogo počinka. Molite ili meditirajte, duboko dišite i čekajte da nepogoda prođe.