MI KAŽEMO - MOŽE!

Što kažete na tortu od pizze?

21.04.2014 u 10:43

Bionic
Reading

Ima li među vama netko tko ne voli pizzu? Ako je odgovor da, nemojte ni pokušati nastaviti čitati ovaj tekst od kojeg nam, usput rečeno, sline cure još od prvog slova naslova

Možda to niste znali, no naziv pizza datira iz latinskog glagola pìnsere (sprešano) te grčkog pitta, tj. pēktos. U ranoj verziji pizze uživali su još u starom vijeku, a moderna verzija nastala je u 19. stoljeću, kada je spravljena popularna margarita. Kako bilo, u pizzi danas uživaju diljem svijeta i osnovna receptura (tijesto, umak od rajčice i dodaci po želji) nije promijenjena već godinama.

Pizzerije na razne načine pokušavaju predstaviti nove verzije ovog popularnog obroka, a u varijanti torte uskoro bi mogli uživati Kanađani.

Pizzerija Boston Pizza, s više od 350 prostora diljem Kanade, upitala je svoje korisnike kakvu bi inovaciju unijeli u svijet pizze, a možda pomalo neočekivano najčešći prijedlog upravo je torta od pizze

Upravo torta trenutno vodi s gotovo 2.500 glasova korisnika dok su se na drugom mjestu našli zalogajčići od pizze s 574 glasa te na trećem rezač pizze na plin s 412 glasova.

I vi možete dati svoj glas posjetite li ovu stranicu, a pobijedi li kolač od pizze, nestrpljivo čekamo da ga isprobamo. ;)