UPOZNAJMO ZNAKOVE ZODIJAKA

Škorpioni su uporni, ali teško prihvaćaju promjene

11.11.2014 u 08:29

Bionic
Reading

Škorpion je znak vodenog elementa i fiksne kvalitete kojim vladaju Pluton i Mars. Njegova je voda zahvaljujući Plutonu i Marsu uzavrela pa podsjeća na magmu koja izvire iz utrobe zemlje. Bog podzemlja Pluton dodijeljen je Škorpionu kao vladar, jer pripadnici ovog znaka imaju duboke i intenzivne emocije te sklonost ulaženju u bit stvari

Vlada: od 23. listopada do 21. studenog
Element: voda
Kvaliteta: fiksna
Vladari: Pluton, Mars
Srodna kuća: osma
Životinje: škorpion, orao, vuk, zmija, zmaj, kukci
Biljke: metvica, rododendron, geranij, kozja krv, čičak
Metali: čelik
Drago kamenje: topaz, citrin
Boje: crvena, petrolej zelena, tirkizna
Zemlje i gradovi: Norveška, Alžir, Maroko, Sirija, Urugvaj, Valencia, Liverpool, Washington, New Orleans, Milwaukee

Iskusni astrolozi mogu lako prepoznati Škorpiona po njegovom prodornom pogledu koji kao da ponire u središte uma onog koga promatra.

Škorpioni se mogu pohvaliti da usred vladavine njihova znaka počinje najtamnije tromjesečje u godini. To neslavno razdoblje s najmanje dnevnog svjetla traje od 7. studenog do 4. veljače.

Ovaj znak spada u fiksne, a to su oni koji vladaju sredinom godišnjeg doba. Uz Škorpiona to su Bik, Lav i Vodenjak.

'Fiksan' u astrološkom kontekstu znači učvršćen i nepomičan, jer ga sa svake strane podupire po jedan znak iz istog godišnjeg doba - u Škorpionovom slučaju to su Vaga i Strijelac.

Kao i sve znakove fiksne kvalitete, Škorpiona krasi pouzdanost, nepokolebljivost, upornost i tvrdoglavost. Teško prihvaća promjene i čuva postojeće stanje. Treba mu vremena da se pokrene, ali kad to učini, više ne odustaje.