U ZVIJEZDAMA OVOG MJESECA

Škorpion – čista energija

27.10.2011 u 15:24

Bionic
Reading

Škorpioni u sebi od rođenja nose tajnu života, smrti i seksa sa sretnim svršetkom. Znaju vas taknuti u srce vrijeđajući ga, ali vas i nadahnuti kad presahnu svi izvori u vama. Teško je živjeti bez njih, gotovo nezamislivo. Astrolozi ih smatraju jednim od najkvalitetnijih znakova Zodijaka, samo da još i druge u to uvjere...

Astrologinja Meri Jerković donosi vam tajne osmog astrološkog znaka

Kalendarski, svake godine 24. listopada najavi vladavinu osmog astrološkog znaka Škorpiona. Ovo razdoblje obilježavaju osobe s velikom rušilačkom snagom. Zovu ih i Plutoncima zbog vladajućeg planeta Plutona čiji je simbol veličanstvena ptica Feniks koja izranja iz vlastitog tinjajućeg pepela. Kao suvladar se javlja i bog rata Mars, pa vi sad vidite kakvi su Škorpioni; gotovo neuništivi.

Pa ipak, nije lako biti Škorpion, ljudi čudno, gotovo uvijek neprimjereno reagiraju na spomen njihova astrološkog znaka. Većina se doista uočljivo trgne, uplašena, ili s osjećanjem strahopoštovanja ispuste iz sebe uzdah: 'Ooo, vi ste Škorpion!' Opet, neki drugi se znaju značajno smijuljiti aludirajući na (pre)poznavanje mogućnosti seksualnog potencijala ovog znaka. U svakom slučaju, nijedna osoba ne prolazi ravnodušna pokraj njih.

PRIRODA

Uvijek dobro kontroliraju svoje reakcije dok im licima dominiraju oči - prodorne, zagonetne i hipnotičke. One nemilosrdno uranjaju duboko u vaše oči pokušavajući prodrijeti u svaki djelić vaše duše.

VRLINE: Dobar izgled upakiran mističnom tajanstvenošću. Oprezni su, odani i obiteljski ljudi. Hrabri u obrani vlastitih stavova te visoko moralni. Odlični šefovi i organizatori. Jako seksualni.

MANE: Posjeduju autoritarni, despotski karakter koji voli zapovijedati drugima. Oholost, kao i nemilosrdnost, prisutna je u razračunavanju s neistomišljenicima. Ljubomorni su i autodestruktivni. Koriste seksualnost u smislu podčinjavanja i jačanja vlastitog ega. Nikada se ne otvaraju do kraja. Osvetoljubljivi su.

S druge strane, sve ono što kaže jedan Škorpion djeluje upečatljivo. Oni su svjesni svojih sposobnosti, što god drugi mislili o njima, i svoje mišljenje nikada ne mijenjaju. Iako se intenzivno trude zadržati mirnoću (to im je životni imperativ), jedna takva erupcija životne energije ne može se u potpunosti prikriti. Vanjska staloženost i mirnoća brižljivo je smišljena da bi prikrila unutrašnju nemirnu prirodu. Hladni su samo naizgled. Njihova mimika, geste, sve je usporeno, ali se žilavost, živost i osjetljivost nikako ne mogu sakriti. Ako doista želite znati što jedan Škorpion misli, potrebno je pažljivo promotriti njegove oči!

OTVORENOST IZRIČAJA

Oni koji traže Škorpionovo mišljenje trebali bi imati debelu kožu, a ako spadate u osjetljive osobe, takva pitanja se Škorpionima ne postavljaju. Tresnut će vam istinu u lice. Oni ne dijele komplimente da bi zadobili nečiju naklonost ili stekli saveznike. Laskanje im je ispod časti. Zato ako vam kažu nešto lijepo, poštujte to – iskreno je!

Pa ipak, pored nevjerojatne čvrstine i snage koja je poslovična za ove osobe, posjeduju izvjesnu ljupkost i često bude suosjećajnost. Nemaju potrebu za kompliciranjem, zato kod njih stvari u životu idu prilično jednostavno. Uvijek, u svako doba, znaju prave odgovore. Ako ih zamolite za uslugu, odgovor je uvijek jednostavan: 'Da, naravno!' ili 'Ne, ne mogu vam pomoći.' Ovo je sjajno jer, zapamtite, mnogi drugi idu na raznorazne terapije da bi ovo naučili, a kod njih je to urođena spoznaja.

OSVETNICI I MUDRACI

Njima je život namijenio nekoliko različitih putova koje mogu odabrati. Mogu se igrati noćnih osvetnika koji nisu previše mudri te svoje vrijeme i sposobnosti trošiti na razne pakosti ili mogu biti izuzetno samilosni, nježni te vlastitim osjetilima, intelektom i mudrošću dopustiti drugima da s njima prožive sjedinjenje između ljubavi i smrti.

Tipični Škorpioni su neustrašivi. Povest će svoje ljude u borbu i suočiti ih lice u lice sa smrću, ne trepnuvši. Čak i prosječan Plutonac hrabro se suočava s bolom i neimaštinom vječno se rugajući neuspjehu jer je uvjeren da mu unutrašnja snaga koju posjeduje može pomoći da prebrodi svaku krizu.

IZGLED: Lice s oštrim crtama, nepravilnog nosa, tanjih usana. Mišićavi su i koščati, znatiželjnog i prodornog pogleda. Vrlo su okretni, uljudni i nikada nisu glasni te nametljivi. Distanciran stil prikriva buran, žučan i agresivan karakter i temperament. Strastvenost ne pokazuju javno, ali vrlo često aludiraju na svoju seksualnost.

ZDRAVLJE: Zbog rabijatnog izgleda i odlične sposobnosti regeneracije skloniji su neurednom životu i iscrpljivanju organizma. Njihove najslabije tjelesne točke su trbuh, spolni organi te zglobovi. Nužno im je potreban odmor i san. Alkohol i duhan, kao i druge vrste opijata,  pogubni su za njihovo psihofizičko zdravlje i trebaju ih se kloniti, što najčešće nije slučaj.

Veoma su odani prijateljima. Nema vjernijih prijatelja od njih, daju svoj život ako treba. Nikada ne zaboravljaju poklon ili ljubaznost i uvijek se bogato revanširaju za poklonjeno.

LJUBAV, SEKS I SMRT

Škorpion se zanima za religiju i znatiželjan je upoznati sve etape života i smrti. Strašno je zaokupljen seksom i posjeduje neutaživu žeđ za promjenama. Također je veoma hrabar, obiteljski tip i zaštitnik djece. Može biti svetac i najveći grešnik. Rado će se poigravati s najmračnijim tajnama pakla ili naprotiv, sklon je oštro kritizirati grijeh i iskvarenost. Njihov dodir zna biti veoma nježan. Uz Bikove, nose laskavu titulu najseksualnijih znakova Zodijaka.

Kad vole, vole takvom žestinom, snagom, posesivnošću i dubinom da su u tom stanju voljni učiniti sve, i dobro i loše, za svoju ljubav. Sve je sjajno dok je ljubav uzajamna, ali ako im ljubav nije uzvraćena, u stanju su zbog osjećaja odbačenosti i napuštenosti napakostiti voljenoj osobi i sve upropastiti. Voljenu osobu će istodobno voljeti i mrziti. Zbog čestih provokacija i provjeravanja nezgodni su kao partneri, dapače opasni zbog opisanih osobina.

Ono što smatraju svojim ljubomorno čuvaju, uključujući postignuti uspjeh, ali to ne znači da uvijek pate od ambicioznosti. Oni strpljivo čekaju svojih pet minuta i onda kreću u napad. Za to vrijeme, dok čekaju, pokorni su, ali svjesni da su predodređeni za nešto više. Preuzimaju konce u svoje ruke polako, ali sigurno. U stanju su ostvariti sve što su zamislili.

Slaganja:
Opsesivno ljube Lavove, Bikove, Vodenjake, ali teško ostaju u svakodnevnici s njima. Skladni s Rakovima i Ribama. Odlični u kombinaciji s Jarcima i Djevicom, ratoborni u vezi s Ovnom i Vagom. Nadopunjujući u odnosu sa Škorpionom, blijedi sa Strijelcima i Blizancima.

POZNATI HRVATSKI ŠKORPIONI: Ksaver Šandor Gjalski, Eugen Kvaternik, Stjepan Radić, Dragutin Tadijanović, August Šenoa, Miko Tripalo, Janko Polić Kamov, Antun Branko Šimić, Valter Dešpalj, Milan Bandić, Igor Cvitanović, Dubravko Šimenc, Zvonimir Soldo, Joško Lokas, Dado Pršo, Ankica Dobrić, Marija Tadić, Lana Jurčević, Blanka Vlašić, Frano Lasić, Ivan Šuker, Tonči Huljić, Jasmin Stavros, Zoran Milanović, Matija Prskalo, Zdenko Runjić, Robert Jarni, Boris Mutić

SVJETSKI POZNATI ŠKORPIONI: Roman Abramovič, Pablo Picasso, Katy Perry, François Mitterrand, Claude Monet, Condoleezza Rice, Martin Scorsese, Indira Gandhi, Diego Maradona, Eros Ramazzotti, Julia Roberts, Joaquin Phoenix, Marco van Basten, Charles Bronson, Hillary Clinton, Niccolo Paganini, Theodore Roosevelt, Marie Curie, Carl Sagan, Ivan Turgenjev, Martin Luther, Friedrich Schiller, Ted Turner, Calvin Klein, Meg Ryan, Jodie Foster, Richard Burton, Fjodor Mihajlovič Dostojevski, Demi Moore, Grace Patricia Kelly