ZASTRAŠUJUĆI SUSRET

Ronilac uspio odbiti napad velike bijele psine

19.05.2014 u 10:34

Bionic
Reading

Ronilac koji je blizu obale na Floridi imao blizak susret s velikom bijelom psinom može se smatrati vrlo sretnom osobom jer je podvodnom puškom uspio preplašiti jednog od najopasnijih morskih predatora

Jimmy Roseman s Floride ronio je na dubini od oko 27 metara u blizini plaže Vero s podvodnom puškom kad je zapeo za oko velikoj bijeloj psini.


Zahvaljujući GoPro kameri pričvršćenoj za kacigu snimio je taj zastrašujući trenutak. Prvo ju je ugledao u daljini, a zatim mu se u roku od dvije minute nekoliko puta pokušala približiti. No uz pomoć koplja puške prepao je životinju koja je na koncu otišla svojim putem.

‘U videu izgleda kao da se nalazila daleko, ali cijelo vrijeme bila je na metar i pol do dva od mene’, rekao je za Fox 35. Roseman je uspio proći neozlijeđeno, a jednako tako i psina.

Velike bijele psine plivaju u umjerenim vodama diljem svijeta premda su zabilježene i u tropskim vodama. Istraživanje je pokazalo da ovi morski psi sezonski migriraju do Floride, ovisno o temperaturnim uvjetima, izvorima hrane i drugim faktorima.