KAD ČIPOVI POLUDE

Romantični kompjuter piše ljubavne stihove

  • Autor: K. D.
  • Zadnja izmjena 12.03.2009 09:38
  • Objavljeno 12.03.2009 u 09:40
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Za jedan od najstarijih kompjutera na svijetu, proizveden na Sveučilištu u Manchesteru, ovih je dana otkriveno da piše sasvim solidnu ljubavnu poeziju. Naime, netko se sjetio davnog programa za klepanje ljubavih stihova koji su tvorci nazvali Baby te ga ponovno pokrenuo

David Ward, kompjuterski 'arheolog', pronašao je davno zametnuti program za automatsko sastavljanje stihova Baby koji je proizveden za jedno od najstarijih računala na svijetu, Mark One, kako izvještava Telegraph.

'Ti si moja mala zaluđenost, moja pobjednička čežnja, moja odana žeđ. Moj žar bez daha nježno se prianja uz tvoju ljupkost', samo je jedna od nasumičnih kombinacija riječi zaljubljenog kompjutera, čije bi umijeće moglo postati nezaobilazno pomagalo parovima koji nisu sigurni što točno reći.

Autori ljubavnog programa tvrde da stroj proizvodi predivno besmislene stihove te ako se slučajno učini da negdje nešto ima veze, to je totalno slučajno. Bez obzira na znanstveni pravorijek, čini se da bi novootkrivena poezija čipova mogla postati nezaobilazno pomagalo za romantičare odrasle na izjavama Paris Hilton, Big Brother celebrityja i nogometnih zvijezda. Kako god bilo, ne sumnjamo da je program Baby savršeno sazrio da postane najprodavaniji autor godine u Hrvata.

Evo još nekoliko stihova u engleskom originalu koje taj stroj sastavlja brzinom munje, jednostavnim pritiskom na gumb:

You are my lovesick heart.
My erotic passion wants your avid adoration.
My adoration wistfully is wedded to your fervent passion.
You are my lovely enchantement.
My fondness affectionately pants for your curious adoration.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi