ASTRO KOMPATIBILNOST

Ribice, evo kako podznak utječe na vas

13.03.2014 u 10:44

Bionic
Reading

Nakon solarnog znaka, podznak ili ascendent drugi je najvažniji faktor pri analizi astrološkog profila ličnosti. To je zodijački znak koji se nalazi na istočnom horizontu u trenutku rođenja. Onaj tko je rođen oko svitanja, ima isti solarni znak i podznak, a oni rođeni predvečer imaju podznak u suprotnom znaku od solarnog. Za precizno izračunavanje podznaka, nužno je poznavati točno vrijeme i mjesto rođenja i konzultirati posebnu tablicu ili se poslužiti računalnim programom

Ribe – Ovan u podznaku

Primjesa Ovna čini Ribu odvažnom i pustolovnom, no ne i dovoljno jakom da podnese posljedice svojih hrabrih i riskantnih postupaka. Ova će se Riba zauzimati za ljude koje ocijeni ugroženima, ali za to neće uvijek dobiti njihovu zahvalnost, već će samo navući gnjev moćnika. Bilo bi dobro da bude razumnija, makar to značilo i malo sebičnija.

Ribe – Bik u podznaku

Utjecaj Bika pomaže Ribama da siđu s oblaka i budu realnije. Ove će Ribe biti radišne i materijalno osviještene pa će najčešće imati dovoljne zalihe novca za bezbrižan život. Koliko su god trezvene na financijskom planu, u ljubavi su vrlo romantične i sklone idealizirati partnera, ili ga demonizirati ako stvari krenu naopako.

Ribe – Blizanci u podznaku

Prijatelji i znanci žale se da ove Ribe ne mogu uhvatiti ni za glavu ni za rep. Ako vas imalo tješi, ni njima nije nimalo lakše sa samima sobom. Imaju bujnu maštu svojstvenu Ribama, a misli im lete kao Blizancima. Često skreću s teme na temu i teško završavaju ono što započnu. S njima ćete se lijepo zabaviti pod uvjetom da imate jake živce.

Ribe – Rak u podznaku

Ovaj pojedinac ima dosta sreće u životu, ali ponekad živcira okolinu tajnovitošću i neodređenošću. Više voli dijeliti opća razmišljanja o životu nego osobna iskustva, osim s malobrojnim jako bliskim ljudima. Nije velikodušan s novcem i nerado troši čak i na sebe. Gaji ljubav prema putovanjima i mogao bi dulje živjeti u inozemstvu.


Ribe – Lav u podznaku

Evo Ribe koja nije strašljiva ni stidljiva. Lavlja komponenta omogućuje joj da vas gleda ravno u oči i spremno preuzima rizike. No ako joj stvari krenu pogrešnim putem, do izražaja će doći riblja ranjivost pojačana lavljom taštinom. Okolini će se i dalje doimati da su sabrani i čvrsti, no iznutra će kipjeti od ljutnje ili gorčine.

Ribe - Djevica u podznaku

Ribe s podznakom u Djevici vrlo su osjećajne, samilosne i empatične, što ih čini omiljenima u društvu. Istovremeno su znatiželjne, kritične i oštroumne pa ne upadaju u zamku mašte i sanjarenja poput mnogih drugih Riba. Sposobnosti rasuđivanja toliko su im jake da će se mnogi povoditi za njihovim savjetima.

Ribe - Vaga u podznaku

Pod utjecajem komunikativne i otvorene Vage, ovi zanesenjaci često iskoračuju iz svijeta mašte u javnost. Imaju mnogo ideja, posebno što se tiče novca i zarade, no moraju biti oprezni s većim troškovima, jer znaju biti skloni pogrešnim procjenama. Imaju jaku intuiciju i vode bogat duhovni život. Žive za ljubav i žele partnera koji će ih obožavati.

Ribe - Škorpion u podznaku

Ove su Ribe obogaćene intenzivnom prirodom Škorpiona. Romantične su, nježne i željne pažnje, no jednako im mnogo znače strast i žestok seks. Zrače posebnom aurom koja je drugima privlačna. Suosjećajne su i pomažu bližnjima, no zauzvrat traže poštovanje i zahvalnost. Ljubomorno čuvaju svoju privatnost, a ako su povrijeđene, sklone su osveti.

Ribe - Strijelac u podznaku

Ova astrološka kombinacija obično stvara velike sanjare koji žive u svom svijetu. Budući da su izrazito duhovni, mnogi će ih ljudi smatrati boemima ili misticima. Profesionalno mogu uspjeti kao umjetnici, učitelji, socijalni ili vjerski radnici. Putovanja su im bitna za pronalaženje smisla i istine u životu.

Ribe - Jarac u podznaku

Mnoge Ribe s podznakom u Jarcu istinski su humanitarci, a neke od njih i sami pokrenu dobrotvornu organizaciju. Imaju potrebu za istraživanjem duhovnog pa proučavaju filozofiju i religiju. Iako su obdarene dubokim emocijama, naglašena im je i racionalna strana ličnosti pa se ne razbacuju novcem.

Ribe - Vodenjak u podznaku

Ove su Ribe ispred ili iza svog vremena, a najmanje u sadašnjosti. Izuzetno su maštovite i pune originalnih ideja, samo što ih teško primjenjuju u stvarnosti. Zanimaju se za mnoge teme, ali se u pravilu ne specijaliziraju ni za što. Dobro ih je imati uza sebe, jer imaju razvijenu empatiju i rado pomažu ljudima i životinjama u nevolji.

Ribe – Ribe u podznaku

Vrlo su emotivne i štošta primaju srcu, ali to ne znači da se olako predaju. U početku mogu trpjeti neuspjeh ili nepravdu bez borbe, ali će skupljati snage da uzvrate udarac. Većinom su suosjećajne i sklone pomaganju, no neke će od njih ranjivost učiniti gorkima i sebičnima. Imajte na umu da dvostruka Riba može biti umiljata ribica ili opaki morski pas.