ZAPOSLENI SLUŽBENICI

Policija istražila 277 poziva u vezi duhova i vampira

31.12.2013 u 07:20

Bionic
Reading

Policiji nije teško baviti se pozivima vezanim uz provalnike i razne druge sumnjivce, no Britanci, čini se, misle kako momci u plavom znaju obavljati i egzorcizme, istjerivati duhove i ubijati vampire

Britanska linija za hitne slučajeve, 999, u tri je godine primila 277 poziva vezanih uz nadnaravno. Iako se radilo o bizarnim pozivima, policija je svejedno vrijedno izašla na teren, piše Daily Mail

Većina poziva vezanih uz duhove zapravo su bili od ljudi koji su mislili da je netko opsjednut. U jednom slučaju zabrinuti čovjek nazvao je policiju jer je našao krv na vratima kupaonice i mislio je kako je u pitanju duh, no zapravo se radilo o podvali njegovih prijatelja.

Policija u Dyfed-Powysu izašla je na teren na šest poziva vezanih uz duhove te se našla u ulozi Muldera i Scully kad su istraživali četiri vanzemaljske otmice. Jedan pozivatelj iz Llanybyddera požalio se da mu je NLO odnio ovcu.

U Devonu i Cornwallu policija je od 2010. istražila 30 nadnaravnih slučajeva. U jednom od tih slučajeva žitelj Cornwalla mislio je da ga je posjetio 'duh prošlih Božića'.


Većina prijavljenih viđenja NLO-a zapravo su bili kineski lampioni. Britanska željeznička policija primila je mnogobrojne prijave vještica na vlaku od Edinburgha do Londona.

Nepoznati muškarac iz Tringa u Hertfordshireu nazvao je policiju jer je bio uvjeren da mu je bivša djevojka postala član kulta te da je sad vampirica. Dodao je kako je vidio očnjake koji joj rastu.

Glasnogovornik policije Devona i Cornwalla rekao je kako su čuvari reda i mira izašli na sve pozive koji su ih zabrinuli za sigurnost građana.

'Policajci neće izaći na teren zbog bilo kakvog nadnaravnog događaja. No u slučaju da postoji razlog za zabrinutost za sigurnost pozivatelja ili neke druge osobe te ako policija smatra da je došlo do kršenja zakona, poslat će svoje djelatnike da istraže što se točno događa', rekao je glasnogovornik policije Devona i Cornwalla.