NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam priručnike za odgoj kućnih ljubimaca

30.04.2013 u 12:55

Bionic
Reading

Uz obilje zanimljivih podataka, savjeta stručnjaka i preko 200 slika, priručnici 'Moja mačka' i 'Moj pas' odgovorit će na sva pitanja o odabiru, razumijevanju i njegovanju ovih kućnih ljubimaca. Priručnici su podijeljeni u pet poglavlja koja obuhvaćaju ponašanje ljubimca, izbor ljubimca i osnovnu skrb o odabranoj životinji, igre i dresuru te savjete za zdravlje ljubimaca

Mačke su neka vrsta kućne inspiracije. Francuski pjesnik Jean Cocteau znao je to vrlo dobro kada je rekao: 'Volim mačke jer volim svoj dom, a nakon nekog vremena one postaju njegova vidljiva duša.'

U priručniku 'Moja mačka' autorica Catherine Davidson razotkriva tajni život mačaka, objašnjava njihovo ponašanje, kao i zašto mačje mijaukanje može imati toliko puno različitih značenja. Autorica otkriva što je mačkama potrebno kako bi napredovale u okruženju vlasnikova doma - na primjer, činjenicu da se mačke vole penjati na povišena mjesta, što je oblik ponašanja ukorijenjen u nagonu njihovih divljih predaka s ciljem pronalaska sigurnog mjesta odakle mogu promatrati svoj teritorij. Mačke žive same i najčešće udovoljavaju isključivo sebi, stoga su manje sklone usvajanju poslušnog načina ponašanja. Taj njihov neovisni duh jedna je od najprivlačnijih osobina mačaka. O mački se nije teško brinuti, a vrlo ju je lako voljeti. Priručnik 'Moja mačka' nudi bezbroj jednostavnih, zdravorazumskih pravila koja će vlasnicima mačaka osigurati puno ugodnih zajedničkih trenutaka s njihovim ljubimcima.


U priručniku 'Moj pas' autorica Sophie Collins između ostaloga otkriva tajne psećega govora tijela. Znakovi koje psi šalju vlasnicima i jedni drugima katkad su znatno suptilniji nego što vlasnici misle, pa će im mnogi promaći ne budu li znali što tražiti. Izbor pravog psa, savršenog u smislu ćudi, živosti, veličine te potrebe za hranom i uređivanjem, vjerojatno je najvažniji aspekt posjedovanja kućnog ljubimca. Autorica proučava pravila psećeg bontona i uči čitatelja kako postići to da pas razumije njegove želje i da se nametne kao dobronamjeran vođa. Od temeljnih pravila do neobaveznih, zabavnih trikova, priručnik 'Moj pas' podučava čitatelja temeljnom odgoju i rješava sve popratne teškoće. Bez obzira na to hoće li je čitatelj proučiti od korica do korica i tako si priuštiti temeljit tečaj o tome kako biti dobar vlasnik psa ili se služiti njome kao priručnikom, ova knjiga sadrži sve aktualne informacije koje vlasnik zdravog, sretnog i dobrog odgojenog psa treba znati.

Priručnike 'Moja mačka' i 'Moj pas' u Hrvatskoj je objavila izdavačka kuća Znanje, a dostupni su u knjižarama diljem zemlje po cijeni od 59,90 kuna.

Pročitajte i odlomke iz priručnika 'Moja mačka' na temu mačje komunikacije i mačjih osjetila

Ovom prilikom tportal.hr i Znanje su za svoje čitatelje pripremili po dva primjerka priručnika 'Moja mačka' te isto toliko primjeraka priručnika 'Moj pas'!

Priručnik 'Moja mačka' su osvojili:

Zlatko Banjan
Lovro Mihaljević

Priručnik 'Moj pas' su osvojile:

Petra Braun
Snježana Brajković

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.