AKO PIJEŠ, NE LETI

Pijani pilot urlao kamo se sakrila pista

01.09.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Amaterski pilot u Njemačkoj vinuo se u zrak svojom Cessnom nakon par čaša piva i vina, a potom se u zraku razbio s par koktela. Kada je trebao sletjeti, počeo je galamiti na kontrolu leta aerodroma u Schoengleidu s pitanjem kamo su sakrili pistu

Krilatica 'Ako piješ, ne vozi' dobila je od neki dan i svoju zrakoplovnu inačicu. Njemački amaterski pilot poletio je pijan Cessnom u namjeri da sleti na aerodrom u Schoengleidu u istočnoj Njemačkoj, no toliko se oblio da više nije znao gdje je pista.

'Ma daj, znam da si negdje dolje! U tri ćoška, kamo si se sakrila?!' urlao je šezdesetpetogodišnji pilot u kojem se bućkurišalo vino, pivo i par koktela koje si je poslužio za vrijeme leta. Iz kontrole leta u zrakoplovnoj luci kažu da je također pjevao pjesmice i valjao viceve o punicama.

Nakon što je dopraćen do piste uz pomoć helikoptera, alkoholizirani pilot je oteturao do parkiranog automobila, a aerodromsko osoblje je pozvalo policiju. Zaustavljen je na cesti i oduzete su mu obje dozvole, i vozačka i pilotska. Bez krila i kotača, veseli će letač od sada cugati pješice.