VIKINZI PREDVIDJELI

Ove subote nas čeka apokalipsa!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 19.02.2014 13:14
  • Objavljeno 19.02.2014 u 13:14
vikinzi funvideo

vikinzi funvideo

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Ispričavamo se što tek danas najavljujemo smak svijeta koji bi se trebao dogoditi već u subotu, 22. veljače, ali skandinavska mitologija nije nam jaka strana, a baš je u pitanju ragnarok – zadnja bitka vikinških bogova

Majanska apokalipsa nas je zaobišla, a nije nas u međuvremenu udario ni neki asteroid, no ipak nismo izvan opasnosti. U subotu, 22. veljače, čeka nas vikinški smak svijeta.

Ako dobro razumijemo tmurna proročanstva, u pitanju je zadnja bitka vikinških bogova koji će svojom borbom raskoliti Zemlju. No ima i dobrih vijesti – nakon te strahote, preživjeli bogovi naselit će se na Zemlju i nastaviti živjeti s ljudima kojima pripada sljedeće razdoblje.

Vikinzi su vjerovali da će ragnaroku prethoditi 'zima svih zima' – tri zime u slijedu bez ljeta među njima. Neobična proročanstva prvi je zapisao Snorri Sturluson u 13. stoljeću.


Stanovnici Yorka svake se godine za festival Jorvik odijevaju u Vikinge i međusobno bore. Zadnji dan festivala je 22. veljače, a obilježava se gozbom poznatom kao Jolablot, nakon koje bi trebalo nastupiti novo proljeće.

Podsjetimo, dosada smo izbjegli majanski smak svijeta 21. prosinca 2012, a ništa se nije dogodilo ni sredinom 2011. kad je trebala nastupiti kršćanska apokalipsa koju je predvidio Harold Camping. Nije nas udario ni komet Elenin, niti nas je progutala crna rupa koja je trebala nastati u CERN-u.

Pretpostavljamo da imamo sreće s obzirom na sve te najave sudnjeg dana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!