VRIJEME PROLAZI

Ostario čekajući osobnu u Petrinjskoj

15.07.2013 u 15:36

Bionic
Reading

Marinko Blažević (32) iz zagrebačkih Sesveta čekao je od prve radne minute u redu u Petrinjskoj ulici kako bi si priskrbio novu biometrijsku osobnu iskaznicu. No kad je napokon došao na red, službenici su ga poslali na ponovno fotografiranje

Već danima slučajni prolaznik u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici može susresti Marinka Blaževića (32). Riječ je o muškarcu koji želi imati novu biometrijsku osobnu iskaznicu zato što mu je to baš fora. No Marinku uopće nije fora to što je u redu još od 1. srpnja ili dana ulaska u Europsku uniju.

'Nisam to očekivao. Hrpa ljudi je došla ovdje, a nemaju nikakav pametan razlog zašto žele novu osobnu. Pola ih ni ne zna što je to biometrija. Ja znam i meni je to baš fora', kaže Marinko, koji je već nekoliko puta uspio doći na red.

'Prvo sam došao na red za uplatnicu, za uplatiti u državni proračun. Pa sam greškom stao u red za zahod, a da uopće nisam trebao. Ali zahod je bio toliko daleko da sam mislio da se stoji u redu za šaltere. Ma, uglavnom, potrajalo je. Nisam išao kući, nisam se tuširao, a na posao sam javio da sam bolestan. Pripremio sam se za čekanje', objašnjava Marinko.


No ovaj Sesvećanin se nije pripremio za odbijenicu kad je napokon došao na red za predaju zahtjeva za novom osobnom iskaznicom.

'Evo, prošlo je više od tjedan dana i ja sam jučer ujutro napokon trebao predati svoj zahtjev i svršiti s tim. No onda me djelatnica sa šaltera zbunjeno upitala tko je čovjek na fotografiji. Ja sam pogledao fotografiju i nije mi bilo jasno. Pa bio sam to ja. Onda sam u odbljesku šalterskog prozora vidio svoje lice. I ostao sam zaprepašten', još uvijek je zaprepašten Blažević.

Dok je na fotografiji bio normalan 32-godišnjak, u prozoru je vidio suncem, kišom i vjetrom išibanog muškarca koji je izgledao barem 10 godina starije. Brada mu je pošteno izrasla, a kosa se slijepila na tjemenu. Marinko sada mora ponovno izraditi fotografije pa stati u red da bi predao zahtjev za novom totalno fora biometrijskom osobnom iskaznicom.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.