ISTINSKI TREĆI PUT

Osniva se nova stranka - Hrvatski feud

12.08.2013 u 13:30

Bionic
Reading

Propast građanstva navela je vrle hrvatske umove da se okrenu svojim korijenima

U gradu Splitu poznatom još iz doba robovlasništva rađa se nova politička opcija, treći put hrvatske političke scene. To nije nikakav futuristički projekt, nego povratak u prošlost. Nova stranka se zove Hrvatski feud da podsjeti na sjajne dane zajedništva hrvatskog plemstva i seljaštva.

'Namjera nam je sve ono najbolje iz hrvatske povijesti integrirati u sadašnji trenutak kako bismo svi mogli prosperirati. Jednostavnim implementiranjem dobrih povijesnih običaja dolazimo do sjajnih rješenja postojećih pitanja', rekao je predsjednik i osnivač te stranke Željko Kerum.

Kerum naglašava kako je građanstvo propao koncept. Članovi novoformirane stranke hvale se da imaju sva gotova rješenja za trenutačne hrvatske probleme, pogotovo školstvo, zdravstvo i sudstvo.

'Iskustvo iz srednjeg vijeka nam govori da su Hrvati jači od kuge, kolere i sličnih bolesti, tako da su izdaci u zdravstvo zapravo nepotrebni. Jesu li kuga i kolera istrijebljeni? Jesu. Je l' Hrvati još žive? Žive. Jesu li onda Hrvati jači od kuge i kolere ako su dulje opstali? Jesu. Dakle, ako netko od medicinskog osoblja želi ići u inozemstvo, neka ide', rekla je potpredsjednica stranke Nevenka Bečić.


Potpredsjednicu stranke neobično oduševljava 'pravo mača', što bi ona preimenovala u 'pravo kotača'. Podsjetimo, najugledniji plemići su imali pravo na svom posjedu osuđivati na smrt, što se zvalo 'pravo mača', koje bi se preimenovalo u 'pravo kotača' s obzirom na to kako feudalci današnjeg doba voze. Recimo, osuđeni lopov se ne bi sudio na četiri godine zatvora, nego na četiri godine prelaska preko zebre na kojoj bi vozio neki nestašni sin plemića s više desetaka prekršaja u prometu. Ovu opciju pogotovo podržavaju ugledni poduzetnici Marijan Primorac i Željko Žužić.

'Pa ako grešnik preživi, to će mu biti opomena', zaključila je Bečić.

Što se školstva tiče nova politička opcija je ovdje jasna: 'Ako nama škola nije ništa pomogla, ne znamo onda kome će', uglas će rezolutno.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.