NE SAMO PREKO PRAGA

Nošenje žene je ekstremni sport

24.05.2010 u 13:21

Bionic
Reading

Finci možda nisu reprezentativni primjer povijesnih Vikinga, no natjecanje u nošenju žena koje svake godine održavaju podsjeća na njihova atletska natjecanja, a navodno ima veze i s običajem otimanja žena iz obližnjih sela

U Njemačkoj je završeno drugo natjecanje u nošenju žena. Pobjednici su studenti Nadin Ogiermann i Yassin Grothaus s vremenom od jedne minute i 12 sekundi za cijelu stazu dugačku 253 metra.

Iako će dvoje studenata otići na Svjetsko prvenstvo u nošenju žena u Finsku koje se održava svake godine u srpnju, Estonci Margo Uusorg i Birgit Ulricht i dalje drže svjetski rekord od 55 i pol sekundi, koliko im je trebalo da pretrče stazu prije dvije godine. Yassin Grothaus sljedeći će put nositi Nadin Ogiermann u Sonkajarviju u Finskoj, a ona dotad ne smije smršaviti i imati manje od 49 kilograma, što je uvjet za sudjelovanje.

Kao i u Njemačkoj, par će morati proći dvije prepreke na suhom i jednu vodenu prepreku na stazi iste dužine. Da se radi o muškom natjecanju, vidljivo je i po nagradi. Ako pobijede, dobit će piva onoliko koliko je žena teška

Koliko god to nevjerojatno zvučalo, nošenje žena je sport. Nastao je u Finskoj, a navodno je bio inspiriran povijesnim pričama o krađi žena iz susjednog sela i utrci razbojnika s teškim vrećama na ramenima da bi postali vojnici. Finci su i inače poznati po čudnim natjecanjima, poput bacanja mobitela u dalj ili tko će dulje izdržati u sauni.