VOJSKA GIKOVA

Ljubitelji 'roleplayinga' uživaju u Njemačkoj

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.08.2010 11:43
  • Objavljeno 10.08.2010 u 11:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Velika igra na otvorenom, nazvana Osvajanje Mythodije, održava se jednom godišnje u selu Brokeloh, oko 50 kilometara udaljenom od Hannovera u Njemačkoj. Tu se kostimirani ljubitelji 'roleplayinga' okupljaju da bi se upoznali i dobro zabavili

Plemićko imanje Rittergut Brokeloh u vlasništvu je obitelji Niemeyer već više od 400 godina i također je mjesto okupljanja ljudi koji vole roleplaying. Iako pomalo nalik na neke od konvencija znanstvene fantastike, Osvajanje Mythodije je zapravo velika igra, a ove se godine u Njemačkoj okupilo oko 7.000 igrača u oklopima i ostaloj prikladnoj odjeći.

Okupljanjem ravna 250 'gospodara igre' uz pomoć više od 1.500 pomoćnika. Zaštitari i medicinsko osoblje također su spremni priskočiti u pomoć ako zatreba.

Igrači i 'gospodari igre' raspoređeni su u 12 grupa, od kojih svaka ima različitu temu. Glavni jezik igre je njemački, no svi organizatori tečno govore engleski.

Oni koji sudjeluju u jednom od najvećih svjetskih LARP-ova ('roleplaying' uživo) dolaze iz cijele Europe, a ima igrača i iz SAD-a te Australije.

Nivo kompleksnosti ove igre na otvorenom gotovo da se može mjeriti s onim računalnima, s obzirom da ima 1.000 mogućih radnji koje se mogu odigrati. Uz sve to, igračima je na raspolaganju 200 tona raznih modnih dodataka i slične opreme za igru, deset krčmi koje se nalaze u 'gradu' u kojem posluju trgovci magičnim predmetima i čudotvornim napicima te cijeli 'podzemni kompleks' pun čudovišta.

Naravno, sve to postaje stvarno samo ako imate dovoljno mašte.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi